— Hvem husker hvem som vant sølv og bronse de siste årene? Sølvkampen er totalt uinteressant sammenlignet med det som skjer i kampen for å unngå nedrykk, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Stabæk. Bodø/Glimt. Tromsø. Lillestrøm. Alle de fire lagene kan i teorien rykke rett ned en divisjon klokken 19.50 søndag kveld.

Stabæk har det verste utgangspunktet. De kan rykke rett ned selv med seier hjemme mot Start. Lillestrøm har det beste utgangspunktet. De kan beholde plassen med tap hjemme mot Molde.

Men de fire lagene har én ting felles. Nervene er i helspenn.

— Hvis jeg skal spå, tror jeg at Glimt går rett ned og Stabæk havner på kvalik. Men det eneste som er sikkert, er at jeg kommer til å bomme. I siste serierunde er det så mye som spiller inn: Nerver, redsel, resultatene i de andre kampene. Plutselig kommer det en scoring et annet sted som snur egen kampplan og taktikk helt på hodet. Dette blir ulidelig spennende, sier Jesper Mathisen.

Vi har bedt TV 2-eksperten og de fire lagenes supportersjefer vurdere lagenes sjanser:

Stabæk (28 poeng, 10 minusmål):

LIGGER NEST SIST: Stabæk og trener Toni Ordinas er helt avhengige av tre poeng hjemme mot Start for å berge plassen. Men det er ikke sikkert det er nok, heller. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT, NTB SCANPIX

Ett poeng holder ikke for bæringene, de rykker rett ned om de ikke slår Start hjemme på Nadderud. Med seier hjemme mot Start, helst med flere mål, er det mange teorier som kan sikre Stabæk både kvalikplass og sikker plass. Den enkleste teorien er at Stabæk slår Start og Bodø/Glimt taper for Rosenborg, da er kvalikplassen sikret. Dersom også Tromsø taper hjemme mot Odd, er plassen sikret for Stabæk.

Mathisens vurdering: — Stabæk skal møte mitt gule Start og er klare favoritter, selv om Start har begynt å levere på et helt annet nivå. Kvalitet og motivasjon tilsier at Stabæk skal vinne, mens form og nerver taler for Start. Jeg tror Stabæk fort kan få problemer, de har alt å tape. De må vinne og dermed dytte spillere i angrep. Da kan Start kontre. Dette blir ikke lett for Stabæk, selv om de kanskje trodde det kunne bli lett for et par uker siden.

Gjermund Skaar, Stabæk Support: - Vi må ha hjelp av andre, og det liker vi dårlig. Heldigvis har både Tromsø og Bodø/Glimt tøffere motstand, i hvert fall på papiret. Vi har fortsatt håp. Blodtrykket er over middels.

Bodø/Glimt (30 poeng, 8 minusmål):

FÅR DET TØFT: Daniel Edvardsen og Bodø/Glimt står overfor en real utfordring i kveld: Gullvinner Rosenborg på Lerkendal ... Foto: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX

Svært tøff oppgave borte mot Rosenborg. Med tap er det rett ned dersom Stabæk vinner mot Start. Uavgjort på Lerkendal kan også føre Bodø-laget rett ned, dersom Stabæk slår Start med tre mål og Tromsø tar poeng hjemme mot Odd. Med seier på Lerkendal er kvalikplassen berget. Resultatene til Tromsø og Lillestrøm vil da avgjøre om de berger plassen definitivt. Uavgjort på Lerkendal kan også holde til å berge plassen dersom Tromsø taper på Alfheim.

Mathisens vurdering: — Bodø/Glimt er det laget jeg tror det er mest sannsynlig rykker direkte ned. Rosenborg må vise karakter og profesjonalitet i den siste kampen. De har gått på to overraskende tap og ønsker helt sikkert å avslutte med seier på Lerkendal nå som gullmedaljene skal deles ut. Glimt har sett sluttkjørte ut lenge.

Raymond Johansen, Den Gule Horde: - Jeg har tillit til at vår gamle trener, Kåre Ingebrigtsen, ikke er interessert i å sende oss ned. Dessuten kan ikke Rosenborg slå poengrekorden, de har lite å spille for og har muligheten til å prøve talenter. Vi møtte Rosenborg i cupen i forrige uke og det var ikke totaloverkjøring. Glimt er ikke så langt unna og jeg tror vi har en mulighet til å ta poeng. Ett poeng kan holde, men Glimt må gå for alle tre, jeg håper bare det ikke blir overtenning.

Tromsø (31 poeng, 12 minusmål):

Har svakest målforskjell av de fire nedrykksduellantene. Rykker rett ned dersom de selv taper hjemme mot Odd, Stabæk slår Start hjemme og Bodø/Glimt tar poeng borte mot Rosenborg. Men kan også berge plassen selv med tap, dersom Stabæk ikke vinner og Bodø/Glimt taper på Lerkendal.

Mathisens vurdering: - Jeg tror ikke Tromsø vinner hjemme mot Odd. Jeg tror Odd får med seg poeng fra Alfheim. Hvis Stabæk vinner sin kamp, havner de på 31 poeng og med bedre målforskjell enn Tromsø. De er absolutt i faresonen, først og fremst med tanke på å havne på kvalikplassen.

Alf Edvard Masternes, Isberget: - Vi har skjebnen i våre egne hender, og vinner vi hjemme mot Odd, er vi berget. Den muligheten er god. Jeg har en god følelse igjen etter det jeg opplevde med Gutan i Sarpsborg sist helg (2-2). Hvis de tar med seg den gode følelsen fra den kampen, skal vi vinne hjemme nå. Det avhenger av 100 prosent innsats fra alle, 95 prosent holder ikke. For meg selv er det godt å få en bekreftelse på at jeg har et godt hjerte. Blodpumpen fungerer som bare det!

Lillestrøm (31 poeng, 6 minusmål):

HAR SKJEBNEN I EGNE HENDER: Det har vært mye fortvilelse for Marius Amundsen og Lillestrøm denne sesongen. Foto: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX

Lillestrøm er det laget med best målforskjell og best forutsetninger før den avsluttende kampen hjemme mot Molde. Med seier er kontrakten spikret, uavgjort sikrer minst kvalik, men selv med tap skal det endel til for at Lillestrøm rykker rett ned. Det kan skje dersom de taper med et par mål hjemme mot Molde, samtidig som Stabæk slår Start hjemme og Tromsø og Bodø/Glimt tar poeng i sine kamper.

Mathisens vurdering: — Lillestrøm har i mine øyne sikret seg med det poenget de fikk mot Vålerenga på Ullevaal. Arne Erlandsen har gjort en strålende jobb med sitt mannskap, fightet seg til seire i to tøffe bortekamper og ett poeng mot Vålerenga. Det skal mye til for at Lillestrøm rykker ned, de går uansett ikke direkte ned. Man skal aldri si aldri, men jeg tror Lillestrøm har tatt nok poeng.

Kenneth Kvebek, Kanarifansen: - Av de lagene som kan rykke ned, ligger vi best an. Men likevel synes jeg dette er litt for spennende. Ingen må tro at ting er i orden, at vi er "safe", for det blir 90 lange minutter. Heldigvis ligger alt i våre egne hender. Alle jeg snakker med i Lillestrøm, er kjempespente. Situasjonen var jo helt håpløs for noen uker siden. For fem kamper siden så det ikke ut som vi skulle avgjøre dette selv i siste runde. Nå håper jeg Rosenborg har såpass ære i behold at de ikke går på et tap i siste runde. Se på Start og måten de har håndtert nedrykket på: De kunne ha "lagt seg", men de har tatt hver kamp seriøst selv om de rykket ned. Da viser du respekt for de andre lagene.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser: