nagel

Stavanger Oilers-spiller Lars-Peder Nagel får fire kampers karantene for knetaklingen mot Lørenskogs Nicolai Bryhnisveen i torsdagens toppkamp. Dermed må han sone ytterligere tre kamper, og er ikke tilbake på isen for serielederne før hjemmekampen mot Frisk Asker 27. januar. Også storoppgjøret mot Vålerenga 24. januar går fløyten for Oilers-veteranen.

Det får trener Petter Thoresen til å se rødt.

Trodde ikke det var sant

— Jeg trodde ikke det var sant da jeg ble orientert om utfallet av saken i dag. Denne dommen er helt latterlig , sier Thoresen til Aftenbladet.

Han viser blant annet til at spilleren som i samme oppgjør påførte Oilers-back Cleve Kinley hjernerystelse og en kløyvd underleppe, slapp unna med en to + ti minutters utvisning. Og Thoresen har flere eksempler på Oilers-spillere som har blitt taklet stygt og skadet, uten at det har fått konsekvenser for motspilleren.

- Mye som skurrer

— Det er så stort sprik både på det dommerne og domsutvalget foretar seg, at det er umulig å bli klok på. Hovedproblemet er at det er så uforutsigbart. Bryhnisveen var tilbake på isen to bytter senere, og spilte resten av kampen, mens Kinley fortsatt ligger hjemme med vondt i hodet. Det må da ha noe å si, undrer Oilers-treneren.

Thoresen understreker samtidig at han synes det er bra at det blir slått ned på beintaklinger.

— Det er ikke pent med beintaklinger, og det er absolutt ikke noe vi ønsker å se. Men det er synd at det skal være så rare og ulike bedømmelser. Her er det mye som skurrer, mener han.