Oilers. C Dahl Andersen Foto: Fredrik Refvem

STAVANGER OILERS — TØNSBERG 8-1

Oilers kjørte over tabelljumbo Tønsberg, og vant med komfortable 8-1. Derimot var det ganske så overraskende at det var mot Tønsberg at Dahl Andersen skulle stoppe scorings- og poengrekken. Men slik gikk det altså.

I stedet var det Kurt Davis og Dan Kissel som herjet i mål- og poengprotokollen for et Oilers som var ganske så skaderammet. Laget manglet en back for å stille fire rekker, men noen fare for seieren var det ikke.

Det sto ”bare” 1-0 etter første periode, men utover i kampen rant målene inn. Men for Christian Dahl Andersen ville det seg altså ikke. Mannen som leder poengligaen i eliteserien stopper dermed på 27 kamper på rad med poeng eller mål, men kan i alle fall trøste seg med at det er klubbrekord i Oilers.

Og CDA er bare tre poeng bak sin personlige rekord på 62 poeng i sesongen 2010/11. ## - Bare å nullstille

Dahl Andersen var ikke så veldig overrasket over at rekken stoppet søndag, men innrømmer at det var litt bittert:

- Før eller siden ville den rekken stoppe, og nå som det er et faktum gjelder det bare å nullstille. Tross alt er laget det viktigste, sier CDA til Aftenbladet.

Han har ant at det kunne komme:

— Ja, jeg har ikke vært like god som før jul. Da hadde jeg en fantastisk periode, mens det har kladdet litt etter nyttår. I flere kamper har jeg hatt flaks som fikk poeng eller mål, og i dag var ikke de marginene på min side. Jeg hadde flere pasninger som kunne gitt mål, men det ville seg ikke. Samtidig er det gledelig at mange melder seg på i målprotokollen. For lagets del er det svært bra, sier Dahl Andersen.

- Oss eller Vålerenga

Kurt Davis ble kåret til Oilers' beste mot bunnlaget, etter to mål og to assist.

Også Oilers' to nærmeste rivaler vant: Vålerenga lå under 4-5 for Rosenborg i tredje periode, men snudde og vant 7-5, mens Lørenskog slo Stjernen 2-1 i Fredrikstad.

Med 12 kamper igjen av grunnserien, tror Dahl Andersen at gullstriden vil stå mellom Oilers og Vålerenga.

— Lørenskog er ti poeng bak, og man skal aldri si aldri, men mitt inntrykk er at det er oss og VIF det nå handler om. Til gjengjeld blir nok det jevnt helt inn. Her kan også de innbyrdes kampene komme til å spille inn, mener han.

Oilers har to møter med Vålerenga igjen. Ett i Oslo 24. januar, mens Oilers-Vålerenga ii DNB Arena torsdag 28. februar er siste kamp i grunnserien.