Regionavisa Express & Star skriver før dagens match mot Luton at Solbakken er innstilt på å vinne «kampen» i Wolverhampton, etter en rekke møter med klubbdirektør Jez Moxey i dag.

Følg kampen fra 16.00 her!

– Hittil det sikreste tegnet

Den tidligere HamKam-treneren vurderer visst nok en liten opprydding i spillerstallen, som kan føre flere etablerte spillere ut stadionportene. Han skal ha fått grønt lys for en slik prosess, som både innebærer at klubben prøver å kvitte seg med spillere som ikke passer inn og at de henter nye spillere som skal forsterke Solbakkens spillestil og filosofi.

Disse møtene med klubbdirektøren er i tilfelle det hittil sikreste tegnet på at Grue-mannen har vunnet kampen om å få fortsette i jobben – uavhengig av resultatet mot Luton i FA-cupens tredje runde. Det mener regionavisa, som følger klubben svært tett.

Det er Solbakken selv som har fortalt avisa om møtene, og at han nå jobber med å signere nye spillere.

Må fortsatt være tydelig

Graham Turner tapte som manager sist gang Wolverhampton møtte et lag utenfor ligasystemet. Nå gir han råd til Ståle Solbakken før FA-cupmøtet med Luton.

Solbakken må fortsette å være tydelig på hva han vil, om han skal oppnå suksess på Molineux Stadium, mener Turner.

Tapte for lille Chorley

Året var 1986 da Wolverhampton og manager Graham Turner fikk i oppgave å slå «non-league»-laget Chorley for å avansere i FA-cupen. «Ulvene» mislyktes, men sjefen fikk likevel beholde jobben.

Det tror Turner at dagens manager også vil klare – dersom han våger å være tro mot sin egen filosofi og spillestil.

Turner er intervjuet av regionavisa Express & Star før tidligere HamKam-trener Solbakken og hans Wolverhampton i dag skal i FA Cup-ilden mot Luton, som spiller utenfor det profesjonelle ligasystemet.

– Manageren må bestemme

– Det avhenger av managerens karakter hvorvidt alle drar i samme retning. Og det er bare én mann som kan bestemme lagets formasjon og filosofi på trening og i kamp – og det er helt nødt til å være manageren. Han kan ikke begynne å endre på ting etter spillernes innfall, sier Turner til avisa.

Han mener Solbakkens disipler må ta mer ansvar for egne prestasjoner.

Står på sitt

Det er manageren enig i. Overfor Express & Star, gir han klart uttrykk for at han ikke er villig til å inngå kompromisser når det gjelder hans egen filosofi, og mener han har hatt nok tid til å vurdere spillerne nå.

– Noen spillere har vanskeligere for det enn andre, men alle spillerne bør være i stand til å håndtere disse endringene nå. Vi har ikke vært flinke nok til å mikse det gode, gamle jeg ønsket å bygge på med det vi ville oppnå for å ta de neste to-tre stegene, sier Solbakken til avisa.