TRONDHEIM (adressa.no): Etter at Per Joar Hansen måtte gå i juli, har kritikken – både direkte og indirekte – sivet ut fra Brakka.

Det mener Ola By Rise er unødvendig.

— Perry ga 100 prosent for Rosenborg og la sjela si i å gjøre en så god jobb som mulig. Når det ender som det gjør, er ikke det hyggelig for noen. Derfor reagerer jeg på ting som er blitt sagt om Perry-regimet nå i etterkant, sier By Rise.

Og utdyper:

— En avsatt trener er på sin side forsvarsløs mot slikt. Det er ikke bare for Perry å gå ut i mediene og «slå tilbake», heller.

Opplevd det samme to ganger

By Rise er i dag varamedlem i RBK-styret, men uttaler seg med utgangspunkt i selvbiografien som lanseres i dag. Der skriver han blant annet om opplevelsen ved selv å bli sagt opp, slik han har blitt to ganger. Først med RBK i 2004, så ble han med i dragsuget da Drillo ble sparket i fjor høst.

I det siste har By Rise sett stadige drypp både fra RBK-miljøet og omgivelsene rettet mot klubbens forrige trenerduo. Flere enkeltspillere har sagt hva de mener, og mandag ga da også klubben klar beskjed om at det nå er på tide for alle å se framover.

- Tenke konsekvenser

By Rise påpeker at deler av kritikken har vært indirekte, og mer ment som ros av dagens trenerteam. Men føler samtidig at enkelte har gått over streken. Han ønsker ikke å peke ut enkeltuttalelser- eller personer, men oppfordrer folk til å tenke over konsekvensene av hva som faktisk sies.

— Enkelte ting blir usaklig og går over streken. Det synes jeg folk skal la være. Så har vi også dem som vil snakke pent om dagens trenere, men som i stedet blir indirekte kritikk av forgjengerne. Jeg tror ikke alt er ment som kritikk. Derfor må man tenke nøye over konsekvensene over hva som faktisk blir sagt, mener han.