Starts sports— og mediedirektør Svein Mathisen rister på hodet av innlegget som fremstilte Kristofer Hæstad som Hitler.

— Hva skal en si til slikt. Helst skulle det bare vært forbigått i stillhet. Dette er langt under det som er verdig for både Start og Viking, sier Mathisen. Han håper og tror at innlegget ikke vil føre til en mer amper stemning mellom supporterne til de to klubbene.

— Folk må bare heve seg over slike episoder, sier han.

Spår aggresiv stemning

Start sin supporterklubb Menigheden er sjokkert over innlegget og slakter sensuren på Vikingforum.

– Det er sjelden vi ser så dramatiske ytringer. Her burde det ringt en bjelle hos forumet lenge før media tok tak i saken, sier Rolf Eivind Berntsen, presseansvarlig i Menigheden.

Han er spesielt kritisk til at slike innlegg publiseres på sider som han mener har sterk tilknytning til både Vikinghordene og Viking FK.

– Det er beklagelig at slike ting blir lagt ut på et fordekket offisielt forum som bruker den offisielle Viking-logoen og som Vikinghordene linker til, sier Berntsen.

Han tror innlegget vil føre til en langt mer aggressiv stemning mellom supporterne i forkant av kampen mellom Viking og Start neste søndag.

– Jeg tror konfrontasjonen vil øke på de ulike debattforumene. Vi var forberedt på at noen ville rippe opp i konflikten mellom Ijeh og Hæstad på en eller annen måte, men ikke at noen skulle gå så langt over streken som dette, sier han.