BYÅSEN-LEIPZIG 23-27

NIDARØHALLEN (adressa.no): Det sto om en plass i Mesterligaen, men etter at Byåsen entret banen foran andreomgangen mot Leipzig i Nidarøhallen søndag kveld ble drømmen knust.

For i løpet av de første femten minuttene etter pause gikk Byåsen fra 12-13 til 13-20. Med så tynn uttelling fremover over en så lang periode blir det umulig å ta seg til Mesterligaen, innrømmer Byåsen-trener Claus Mogensen.

— Man går ikke til Mesterligaen da. Leipzig gjør enkle ting forsvarsmessig som stresser oss. Da skal vi ha kynisme og ro nok i stedet for å stresse det. Men det ødelegger spillet vårt i stedet, sier han til adressa.no.

Åpnet friskt

Byåsen klarte aldri å hente inn forspranget, selv om de på et tidspunkt bare var to mål bak tyskerne.

— Det føles tomt nå. Jeg var klar over at det ville være utrolig vanskelig å vinne denne kampen, men vi hadde sjansen, sier dansken.

Det var et Byåsen-lag som startet kampen strålende, og ledet 5-1 allerede etter seks minutter. Men sakte men sikkert kjempet Leipzig seg tilbake i kampen, og avgjorde altså det hele i åpningskvarteret etter pause.

— Vi starter riktig godt, spiller aggressivt og har mot til å ta de sjansene som byr seg. Men det mister vi midtveis i den første omgangen, og finner det først tilbake med et kvarter igjen. Skal vi ha sjansen mot et sånt lag må vi våge gjennom hele kampen, men det gjorde vi faktisk ikke i halve, sier Byåsen-treneren.

Synes vi var best

Og etter 23-27-tapet var et faktum hang byåsenjentene med hodene.

— Det er jævla irriterende at vi ikke klarer det. Jeg synes faktisk vi er bedre enn dem. Vi springer mye bedre enn dem, det er bare det at de får så idiotiske mål som vi ikke følger med på. Det er surt, sier Camilla Herrem til adressa.no.

Klar på at det Byåsen leverte etter pause ikke holdt mål.

— Jeg gir pokker i om vi leder eller ligger under med fem. Vi må vise en bedre holdning og litt mer tilstedeværelse når vi kommer utpå i andre omgang. Da blir det for labert, poengterer hun.

Etter tapet mot Leipzig må Byåsen nøye seg med å spille cupvinnercupen denne sesongen. Laget går inn i den tredje runden.