BYÅSEN-LEIPZIG 23-27

NIDARØHALLEN (adressa.no): Det sto om spill i Mesterligaen da Byåsen møtte tyske Leipzig i finalen i kvaliken søndag.

Men etter en jevn førsteomgang sa tyskerne takk og adjø i løpet av det første kvarteret etter hvilen. For med kun én hjemmescoring på femten minutter ble Byåsen-seieren en umulighet.

Byåsen startet showet på en fortreffelig måte, da Camilla Herrem scoret på en flyger etter allerede halvminuttet.

Og det skulle virkelig bli en drømmestart. Byåsen var knallsterke i forsvar, og Terese Hosking reddet fire av de første fem skuddene. Samtidig forsøkte laget å holde høyt tempo fremover, og lyktes bra med det. Selv om hjemmelaget gjorde noen tekniske feil var avslutningene strålende vare, og Leipzig-treneren så seg nødt til å ta timeout allerede etter seks minutter.

Da ledet Byåsen 5-1.

Men det skulle ikke vare. Tyskerne fikk satt forsvaret sitt etter timeouten, og Byåsen scoret ikke de neste åtte minuttene. Det gjorde imidlertid bortelaget, og dermed var stillingen 5-5. Det så riktig mørkt ut for Byåsen da Leipzig hadde tatt føringen 11-8, men mot slutten av den første omgangen våknet hjemmelaget til liv igjen. Godt kontringsspill sendte rødtrøyene à jour. Kun Susann Müllers straffescoring fem sekunder før pause sørget for at bortelaget ledet 13-12 ved halv tid.

Etter pause kladdet det atter fremover for Byåsen. Claus Mogensens jenter sto uten nettkjenning de første ti minuttene. Samtidig scoret Leipzig jevnt og trutt, og plutselig var de foran 18-12.

Nesten kvarteret var spilt før Vera Bekken scoret Byåsens første spillemål for omgangen, og det begynte å se skikkelig mørkt ut med tanke på spill i Mesterligaen denne sesongen.

Hjemmelaget satte imidlertid inn en skikkelig sluttspurt på tampen. Laget gikk fra 18-24 til 21-24, og skulle til å starte jakten på mål nummer 22 da uhellet virkelig var ute. For midt i forsøket på et hurtig angrep pådro Teodora Tomac seg en tominutter på grunn av et feil bytte, og dermed ble det for tøft for Byåsen.

Med én spiller mindre på banen scoret Byåsen også det neste målet, men da Leipzig gikk opp til 26-23 med et drøyt minutt igjen på klokken var det avgjort.

Det hele endte med 27-23 til Leipzig, og dermed må Byåsen ta til takke med spill i cupvinnercupen denne sesongen.