Etter en hektisk uke med landskamper er vi tilbake i treningshverdagen. Selvfølgelig var det kjekt med Islands seier over Norge, men like skuffende var det å ikke følge opp med å plukke poeng borte mot Kypros. Norge derimot slo tilbake og vant over Slovenia i går. Men den store snakkisen etter kampen er ikke de tre viktige poengene Norge tok eller Rises revansje etter twitter-raidet sitt.

Jeg skjønner godt at folk er skuffet over tapet mot Island sist fredag , men når laget klarer å slå tilbake på en måte som bare kunne vært regissert i Hollywood, så forstår jeg ikke at media skal presse frem reaksjoner blant spillere. Jeg synes håndballekspert Bredeli kanskje kunne ha startet intervjuet med å gratulere Rune med seieren isteden for å provosere. Tror han hadde gratulert Kristian Kjelling med kampen om de hadde slått Island i håndball.

Ingen tabbe

Jeg satt og så på Island mot Kypros da Slovenia scoret sitt mål. Fikk likevel med meg i diverse media at Jarstein hadde hatt en "mega-tabbe" som ga Slovenia ledelsen på Ullevål i går. Jeg har sett målet. Det er på ingen måte en mega-tabbe. Jeg vil ikke engang kalle det en tabbe. Men det er klart at når media fokuserer så enormt på keepersituasjonen, så følges baklengsmålene opp.

Og det fikk Rune kjenne på nå. Han har vært i hardt vær tidligere, og journalister og media kan sikkert finne frem mange eksempler på dét. Men akkurat nå føler jeg med min venn Rune. Fordi det var ikke en tabbe. Og når journalister konstaterer at det var en keepertabbe og spør ham rett etter kampslutt flere ganger om dette, så forstår jeg at han reagerer. Spørsmålet om det var en tabbe er legitimt, men ikke fire ganger.

Vinnerskalle

Måten han reagerte på er selvfølgelig uheldig og det finnes annerledes måter å takle kritiske spørsmål på . Rune beklager også dette på det sterkeste. Grunnen er kanskje hans temperament og hans enorme vinnervilje. Uten de to tingene så tror jeg ikke Rune hadde vært så fantastisk god som han er. Han hater til og med å tape push-ups konkurranser i gymmen, og det er blant tingene som gjør ham til Norges beste keeper.

I tillegg til det er han en fantastisk person å ha i gruppen. Han har et stort engasjement. Han stiller alltid opp og representerer klubben hver gang han blir invitert til noe. Rune har hatt en sterk og god sesong, både på og utenfor banen. Alle disse egenskapene håper jeg Norge drar nytte av fremover, uansett startellever de velger.

Selv har vi kamp på søndag mot Hønefoss. Det blir en vanskelig kamp mot et sterkt hjemmelag. Men vi har Rune i mål, så det går helt fint.