Det er nesten så man ikke tror det er sant.

Lionel Messi har nå gjennom snart et tiår herjet med motspillere i den spanske eliten. Fem ganger har han blitt kåret til årets spiller i verden, og han er sett på som kanskje verdens beste spiller.

Seks mål på seks kamper

Fredag var han dog så heldig å få en pris for aller første gang. Tro det eller ei, men etter nærmere 300 kamper for Barcelona, ble han for første gang tildelt prisen som månedens spiller i La Liga.

Den får han etter å ha scoret seks mål på seks kamper, inkludert et hattrick mot Granada, skriver Barcelona på sine egne hjemmesider.

Det skal sies at prisen ikke har eksistert lengre enn siden starten av sesongen 2013/2014. En Barcelona-spiller har vunnet prisen tidligere, da Neymar tok den i november.

Messis argeste rival til tittelen verdens beste spiller, Cristiano Ronaldo, har vunnet prisen to ganger. Andre som har vunnet prisen to ganger er Diego Godin, Antoine Griezmann og Carlos Vela.

Behandlet for nyrestein

Messi er tilbake i trening for Barcelona, etter å ha fått behandling for nyrestein, melder ESPN. Han spilte ikke cupkampen i midtuka mot Valencia.

Barcelona leder La Liga med tre poeng på Atletico Madrid. Messis klubb møter Celta Vigo søndag kveld.