AMEDSPOR — FENERBAHCE 3-3

Spillerne stilte opp bak et banner med slagordet som hadde fått publikum utestengt. Så spilte Amedspor og Fenerbahçe 3-3 i en cupkvartfinale for tomme tribuner.

Den politiske konflikten sørøst i Tyrkia kastet lange skygger over tirsdagens viktige fotballkamp i Diyarbakir, som er den største byen i den kurdiskdominerte delen av landet.

Amedspor-tilhengerne møtte politisperringer og vannkanoner da de ville støtte sin klubb i cupkvartfinalen tirsdag. Foto: Sertac Kayar, Reuters / NTB scanpix

Hundrevis av mennesker er drept siden våpenhvilen mellom myndighetene og Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) brøt sammen i fjor sommer, og fotballspillerne ga tirsdag beskjed om hva de synes om situasjonen.

«Stygge ytringer»

Spillerne fra begge lag stilte seg bak et banner med budskapet «Ikke la barn dø, la dem i stedet komme på kamp». Det var et av slagordene Amedspor-tilhengerne ropte på en tidligere kamp. Tyrkias fotballforbund svarte med å ilegge klubben publikumsforbud for «stygge ytringer».

Tyrkisk politi overvåker kampen og de tomme tribunene i Diyarbakir. Foto: Sertac Kayar, Reuters / NTB scanpix

Dessuten er Amedspor-spilleren Deniz Naki utestengt i 12 kamper for «ideologisk propaganda», etter at han tilegnet en seier til «dem som er såret og drept i undertrykkelsen».Mens spillerne gjennomførte sin protest, brukte politiet vannkanon mot en folkemengde utenfor stadion.

Sto stille

Amedspor-spillere står urørlige i protest selv om cupkampen mot Fenerbahçe er i gang. Gjestene respekterte protesten og utnyttet den ikke til å score. Den brasilianske Fenerbahce-stjernen Diego med nr. 10. Foto: Sertac Kayar, Reuters / NTB scanpix

Fenerbahçe tok avspark i tirsdagens kamp, men Amedspors spillere vendte seg mot en av tribunene og sto helt stille i en stille protest. En Fenerbahçe-spiller sparket ballen ut til innkast.Seyhmus Ozer ga Amedspor ledelsen i det 10. minutt, men Ramazan Civelek og Fernandao vendte kampen før pause. To raske mål av Ferdi Coskun og Yusuf Yagmur ga vertene fra nivå to ledelsen igjen, men Volkan Sen utlignet til 3-3. Returkampen i Istanbul spilles i mars.

(©NTB)