Norske fotballag slikker sine sår i disse dager, for det er en del av dem akkurat nå.

De tidlige rundene i cupen, gjør at kampprogrammene er på sitt tetteste. Når Åsane og Nest-Sotra møtes til prestisjeduell onsdag, i 2. runde, er det lagenes andre av tre kamper innenfor en uke.

− Det er i perioden vi er inne i nå man ser størst skille på de helprofesjonelle lagene og oss andre, mener Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Både han og Nest-Sotra-trener Michael Schjønberg råder over spillere som kombinerer fotballen med jobb eller skole.

− Spillerne i andre klubber har bedre muligheter til restitusjon, de kan i større grad få massasje og ligge hvilende med beina høyt. I denne tøffe perioden, har vi heller ikke vært heldige med kampprogrammet, med kamper mot flere heltidsprofesjonelle lag, sier Schjønberg, med blant annet 16. mai-motstander Brann i tankene.

Vil ikke klage

Både strilesjefen og Knutsen i Åsane, understreker at de ikke vil syte over kampprogrammet. Det er som det er, og det er for å spille kamper de holder på med dette.

− Programmet er tøft for både Nest-Sotra og Åsane. Det er likt for oss begge, sier Knutsen.

− Hva er mest utfordrende når kampene kommer tett?

− Bare en ting som det å få nok søvn kan være vanskelig for spillerne våre. Så må vi få lagt treningene til tidspunkt som er ønskelig. Men vi har vært bevisste på denne perioden, jobbet tidlig mot denog ikke fryktet den. Tidligere trente vi tøft for å kunne stå løpet vi er i nå.

Til den forrige cupkampen, mot Øystese, gjorde Knutsen ni endringer fra startelleveren i seriekampen før. Bare midtstopperparet beholdt plassen.

Også nå blir det endringer, fra elleveren som spilte 0-0 mot Sandnes Ulf. Kanskje mange endringer.

− Skifter blir det, så får vi se hvor lenge, sier Knutsen, som ramser opp stopperne Wiik og Steen, midtbanemannen Hagos og backen Gravdal blant spillerne som begynner å merke kjøret.

Revansjejakt

Lenger vest, varsler også Schjønberg endringer fra Nest-laget som sikret årets første serieseier. Han er på revansjejakt etter hjemmesmellen mot Åsane i 2. serierunde.

− Så objektiv som jeg klarer å være, synes jeg vi burde vunnet den kampen.

Det er ikke Åsane-spiss Håkon Lorentzen helt enig i. Men Lorentzen er forberedt på at Nest kommer med høyere selvtillit enn på en stund.

− Nøkkelen for oss blir å gjøre det samme som vi gjorde mot dem i serien. Vi visste Nest ville gå ut i hundre, men greide å ri av stormen. Det må vi gjøre nå også.

− Hva mer?

— Tørre å spille vårt spill. Det er også noe som krever selvtillit, å holde på ballen og ta imot den når vi har mann i rygg.

Den 17 år gamle spissen tror ikke det bare er ulemper med å ha et lag av deltidsspillere.

− Når folk har jobb og familie, er det helt avgjørende å få maks ut av treningene. Det føler jeg vi gjør, sier Lorentzen.

Åsane - Nest-Sotra spilles på Myrdal onsdag klokken 18.