Gleden og lettelsen var stor da dommeren blåste av kampen på Ågotnes Stadion. Sotrastrilene hadde ikke vunnet en 1. divisjonskamp siden oktober i fjor, men kunne fortjent strekke armene i været etter å ha slått Fredrikstad 1–0. — Jeg er veldig glad på spillernes vegne. Selv om vi spiller en omgang med én mer, så er det fullt fortjent at vi vinner, sier Michael Schjønberg.

- Skademareritt uten like

Ledet an av Steffen Lie Skålevik skapte kamuflasjetrøyene sjanse på sjanse, uten at de klarte å overliste Jon Masalin i FFK-buret. En perleskåring fra innbytter Preben Hammersland i det 74. minutt sørget likevel for årets første trepoenger.

— Det var deilig å se den gå inn. Jeg så ikke så mange muligheter foran meg, så da bare klemmer jeg til, sier Hammersland.

Skålevik syns det var fortjent at det var nettopp Preben Hammersland som prikket inn langskuddet fra rundt 20 meter.

— Det er så fortjent at det er Preben som skårer. Han har hatt et skademareritt uten like. Jeg burde hatt fem mål i dag, og det er helt sinnssykt at jeg ikke klarer å skåre, men da er det godt at han setter den, sier Skålevik.

Årets første Nest-seier

Matchvinneren har i de to siste sesongene slitt med skader, og han innrømmer at vært utfordrende å se et Nest-Sotra som har slitt.

— Det har vært tøft å være skadet, men du lærer mye av det og. Selv om det har vært vondt å se på, så har jeg visst hvor god vi er og at det kommer til å snu, sier han.

Om det ikke har snudd, så kan i hvert fall grønntrøyene notere ned årets første seier.

Hevet seg med ti mann

Nest-Sotra dominerte førsteomgangen mot et Fredrikstad i krise, og det var smått utrolig at måltavlen kun viste 0–0 til pause. I omgangens siste minutter fikk innbytteren Julius Adaramola sitt andre gule kort, etter å ha vært på banen i bare 24 minutt.

FFK hevet seg faktisk med en mann mindre på banen, men Nest-Sotra tok altså en fortjent ledelse etter Hammerslands langskudd. Den ledelsen skulle de ikke gi fra seg.

Det betyr at Nest-Sotra klatrer til 14. plass i 1. divisjon, plassen bak Fredrikstad som fortsatt har til gode å vinne i årets sesong. Neste søndag er det nye muligheter for poeng når sotrastrilene møter Hødd på bortebane.