STAVANGER: Makhtar Thioune skal ha avslått Vikings tilbud om en ny ettårskontrakt. Senegaleseren nåværende kontrakt går snart ut og midtbanespilleren har lenge forhandlet med klubben om en forlengelse.

Thioune har de siste årene være en av klubbens best betalte spillere. Han har hatt en høy grunnlønn og i tillegg fått utbetalt en solid personlig bonus.

Viking har hele tiden vært klar på at Thioune måtte belage seg på et kraftig lønnskutt om han skulle bli værende i klubben. Midtbanespilleren har tidligere uttalt til Aftenbladet at han var innforstått med at han måtte ned i lønn, men nå ser det ut til at avstanden mellom klubb og spiller ble for stor.

Ønsket av Jonevret

Etter å ha takket nei til Viking har Thioune ikke lenger ett stående tilbud fra klubben og derfor må han se seg om etter andre alternativ. Dette er dårlig nytt for Kjell Jonevret som har vært veldig klar på at han ønsket Thioune med seg neste sesong. Nå må Viking-treneren heller innse at Thioune trolig har spilt sin siste kamp for Viking.

31-åringen kom til klubben sommeren 2012 og kostet om lag 2,5 millioner kroner i overgangssum. Den tidligere Molde-spilleren har spilt 83 seriekamper for Viking og scoret 4 mål.