STAVANGER (Aftenbladet): Søndag avslutter Viking sesong med hjemmekamp mot Mjøndalen. Viking har fortsatt en teoretisk mulighet til å ta 4.-plassen, men da må de vinne mot Mjøndalen og samtidig håpe på at Odd helst taper mot Lillestrøm.

Hvis Rosenborg vinner cupfinalen mot Sarpsborg, vil 4. plassen gi europacup neste sesong. Mjøndalen kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk og må sannsynligvis vinne i Stavanger for å redde plassen.

Kampen mot Mjøndalen blir Jon Dadi Bödvarsson, Arild Østbø, Vidar Nisja, Indridi Sigurdsson og Aleksander Sollis siste i Viking. I tillegg er Makhtar Thioune på utgående kontrakt, men han forhandler fortsatt med klubben om en forlengelse.

FORSVINNER: Jon Dadi Bödvarsson fortsetter karrieren i Tyskland. Her har islendingen nettopp punktert kampen mot Start med sin 0-3-scoring. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

— Må bygge opp laget

I et intervju med Aftenbladet torsdag fortalte kaptein Sigurdsson hvilke utfordringer han mener klubben står overfor. Aftenbladet har spurt Nisja, Østbø og Bödvarsson hva de mener må bli bedre i Viking og hva de mener klubben må fortsette å være gode på.

Nisja:

— Jeg synes det sportslige apparatet rundt A-laget har vært veldig bra i år og at klubben traff veldig bra med de spillerne de hentet. Klubben må fortsette å bygge videre på dette laget, ikke bygge det ned slik de nå har planlagt. Det medisinske apparatet har vært fantastisk, men det er ikke sikkert at klubben er like heldig med skader neste sesong.

Bödvarsson:

— Viking må bli flinkere å bygge lag over tid. De må sørge for at klubben klarer å beholde spillere som har spilt sammen over flere år. Hver sesong forsvinner det for mange og man må ofte starte på nytt igjen. Klubben er veldig flink på utvikling av spillere. Den legger til rette for ekstratreninger og god oppfølging. Det må den fortsette med å gjøre.

SKIFTER BEITE: Arild Østbø skal konkurrere med Anders Kristiansen om plassen som førstekeeper i Sarpsborg de neste tre sesongene. Foto: NTB Scanpix

Østbø: — Jeg synes klubben er veldig flink til å integrere nye spillere som kommer til klubben. Kommunikasjonen i leddene oppover i klubben må bli bedre.

Laget mot Mjøndalen

Kjell Jonevret gjør trolig bare ett bytte på laget som tapte 1-4 for Molde i forrige serierunde. Makhtar Thioune er ute med karantene og han erstattes av enten Björn Daniel Sverrisson eller Joackim Jørgensen. Sistnevnte trente ikke for fullt under fredagens formasjonsøkt, mens Sverrisson spilte sammen med Karol Mets på den sentrale midtbanen under økten. Jon Dadi Bödvarsson var heller ikke med på fredagens trening. Han sliter med et vondt kne og trente alternativt i treningsstudioet.

Hvis Bödvarsson ikke spiller, vil sannsynligvis Vidar Nisja få muligheten fra start.

Viking (4-4-2): Iven Austbø — André Danielsen, Anthony Soares, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Karol Mets, Björn Daniel Sverrisson, Samuel Adegbenro - Suleiman Abdullahi, Jon Dadi Bödvarsson.