STAVANGER (Aftenbladet): Etter mange og lange samtaler med sine sesongkortinnehavere per e-post, sosiale medier og telefon, kan Viking nå presentere opplegget for sine meste trofaste tilhengere, sesongkortinnehaverne.

I 2016 vil sesongkort bli solgt i tre kategorier; mørkeblå, som er de beste og mest attraktive plassene på stadion, hvit/oransje/gul for voksne som er alle seksjoner unntatt øvre del på felt J, K, L og hele B, og hvit/oransje/gul for barn og ungdom mellom 7 og 18 år, som gir sesongkort til 650 kroner.

Vikings mønster ligner litt på SAS sitt bonusprogram, der flyselskapets beste kunder (Gull/Diamant og Pandionkort) får de største fordelene, som blant annet fast track (egen inngang i sikkerhetskontrollen) og lounge-adgang.

— Vi har lyttet til publikum og spurt hvilke fordeler de ønsker seg. Og svarene helt klare. Sesongkortinnehaverne ønsker flere kampopplevelser, tettere kontakt med klubben og flere fordeler enn publikum som bare kjøper enkeltbilletter, sier salgssjef Kjartan Salvesen til Aftenbladet.

Her er nyhetene

Dette er blant nyhetene innehavere av gullkortene (mørkeblå kategori) kan vente seg i 2016:

  • Egen inngangsport på stadion.

  • Fri adgang til og med kvartfinalen i cupen.

  • Spesialpris/forkjøpsrett for semifinale og finale i NM og Europa-liga.

  • 3 fribilletter ved en utvalgt kamp per sesong.

  • Gratis kaffe på hver hjemmekamp.

  • Mulighet til å kjøpe sesongkort også for barn/ungdom på de beste feltene.

I den neste priskategorien, hvit/oransje/gul voksen (blått sesongkort), er ikke egen inngang, gratis kaffe og gratis kvartfinale i NM med i prisen. Her gjelder fri inngang i cupen til og med 4. runde, mens ungdomskortet (gult sesongkort) i tillegg til alle seriekamper, treningskamper og fri adgang til og med 4. runde i NM også inkluderer én fri adgang i Kongeparken. Viking innfører også en egen familieseksjon på stadion.

Tar bort billettgebyr

Viking rører ikke prisene på sesongkortene for 2016, men tar bort billettgebyret kundene har betalt. Dette har vært 150 kroner på de dyreste kortene (gullkort), som i år kostet 4350 kroner. Disse vil neste år koste 4200 kroner. Billettgebyret fjernes også på de øvrige sesongkortkategoriene. Det vil si at kortene på hvit/oransje/gul sektor (blå sesongkort), vil koste mellom 1600-3500 kroner, avhengig av plassering, mens ungdomskortene er priset til 650 kroner. Viking legger heller ikke på den nye billettmomsen på 10 %, som regjeringen har foreslått i statsbudsjettet for 2016. — Ungdomskortene er de billigste i hele eliteserien, vi mener 650 kroner for 15 hjemmekamper, fri adgang til og med 4. runde i cupen og fri adgang på treningskamper er mye valuta for pengene. I det hele tatt øker vi fordelene fordi det skal lønne seg å ha sesongkort. Viking som klubb ønsker å forbedre seg, og vi tar hver eneste henvendelse fra publikum på alvor. Vi har tro på det nye tilbudet vi nå lanserer, sier Kjartan Salvesen.