Overkommelige Tyskland er neste motstander. Skuddforbud i Györ og nesten bare benkesliting i VM. Fredag fikk Linn Jørum Sulland sjansen til å straffe Spania.

Straffekastene satt som de skulle. De kan bli meget viktige i dagene som kommer i jakten på VM-gull.

Sammen med Amanda Kurtovic, Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal — hvilken form er ikke hun i - var Sulland Norges viktigste scoringsvåpen.

Slik spilte Norge:

Spanjolene ble i perioder utspilt i det som var en skikkelig norsk formbeskjed.

— Vi gjør en strålende første omgang, men det er litt irriterende at de slipper til starten av andre omgang. Så vi har litt å gå på fremdeles. Men alt i alt godt fornøyd med at vi holder det inn, sier Mari Molid til TV2. — Jeg er kjempefornøyd.Vi er klare fra start og kjemper bra hele veien. Det glipper litt rett etter pause, men vi har egentlig god kontroll. Vi er veldig gode i dag, sier Heidi Løke.

Nå venter Tyskland i søndagens 1/8-finale. Det er et lag Norge trolig slår greit i åtte av ti kamper med dagens forutsetninger. Skulle det bli norsk seier der, venter to fridager før kvartfinale onsdag.

— De har noen flere centimeter på strømpelesten enn oss. Så det blir en tøff kamp, sier Nora Mørk.

Keeperspørsmål

Sulland gikk til Györ i sommer. Der har hun opplevd litt av hvert — blant annet å få beskjed om ikke å skyte mer etter tre mål i en kamp.

På landslaget havner Sulland nå ofte i skyggen av Mørk. De kjemper om samme plass, og også Sulland vet at hun som regel taper der.

Norge spilte en meget solid kamp, men det er fortsatt litt å gå på. Keeperne Silje Solberg (svak fredag og byttet ut etter 1.-omgangen) og Kari Aalvik Grimsbø har ikke glitret hittil i mesterskapet.

— Jeg kjenner at jeg har litt å gå på når det gjelder nære skudd, sier Kari Aalvik Grimsbø til TV2 etter kampen.

Hentes Katrine Lunde inn i troppen etter hvert? Spørsmålet kommer sikkert opp også på lørdagens pressemøte.

VM-tenningen begynner å stige. Det kan man også se på landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han fikk et realt fakteutbrudd etter vel sju minutter. Han mente at spanjolene drev med skuespill.

Umulig

Spania slo Norge i 2003-VM. Det kostet norsk plass i OL året etter. Men siden da har spanjolene opplevd kamper mot Norge som et rent mareritt.

To finaletap i EM (2008 og 2014) er blant de tyngste smellene. Fredag måtte Spanias rutinerte mannskap se seg fraløpt av et piggt Norge.

Russland slet seg ikke ut for å slå Romania fredag (30-27). Dermed gikk russerne gjennom gruppespillet som eneste lag med bare seirer.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kan ta sitt andre VM-gull. Hans hittil eneste kom i 2011. Da var det tolv år siden forrige norske verdensmesterskap. Det kom på Lillehammer i 1999 under Marit Breivik. (©NTB)