STORHAMAR – STAVANGER OILERS 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

HAMAR (Aftenbladet): Det er spilt 50.43 minutter i toppkampen mellom Storhamar og Stavanger Oilers: Et skudd fra Josh Soares går via skøyten til Christian Dahl-Andersen, og havner rett på køllebladet til Andy Sertich. Storhamars målvakt Oskar Östlund er utspilt, og backen kan sette sitt første Get-ligamål. CDA noterer seg for sitt tiende poeng denne sesongen.

Kveldens assist var av det noe heldige slaget. Likevel er det neppe tilfeldig at Christian Dahl-Andersen igjen bærer gullhjelmen i Stavanger Oilers.

Poengproduksjonen i seriestarten er på nivå med toppsesongen 2012/13. Da endte han opp med 78 poeng i grunnserien etter å ha produsert 1,7 poeng i gjennomsnitt per kamp.

Etter to sesonger med synkende poengproduksjon i grunnserien (43 poeng i 13/14 og 35 poeng i 14/15) har lagets nummer ti vært het i sesongstarten.

På de seks første kampene er det blitt 10 poeng. Det gir 1,67 poeng i gjennomsnitt per kamp.

Ergrer seg over pasningskvaliteten

— Det er litt stang inn nå. Jeg føler at det har gått brukbart, men fortsatt så føler jeg at det er litt å gå på. Altså, jeg føler jeg har bra innsats. Men jeg ergrer meg over at det er mange pass jeg ikke får fram. Spesielt de siste kampene har jeg hatt muligheten til å spille fri Tommy og Josh flere ganger, også har pucken gått i en skøyte eller i en kølle, forklarer CDA.

Det tror han kommer etter hvert.

— Det er bare å fortsette å jobbe og stå på. Jeg føler rekka mi har mer å gå på, og det er godt å vite. Men det kommer ikke av seg selv. Nå har vi noen dager på oss til å få trent litt mer ordentlig. Det trenger vi for å få inn den der nøyaktigheten, sier CDA.

Tirsdag kveld tok Stavanger Oilers en viktig, deilig og fortjent seier over Storhamar. Viktig både med tanke på tabellen, men like viktig med tanke på selvtilliten etter tre kamper med heller svake prestasjoner.

— Vi har ikke mistet selvtilliten, det har vi ikke. Vi vet hva vi er i stand til, men det var deilig å få en bekreftelse her i dag. Hadde vi ryket på en smell i dag hadde det begynt å bli litt mer tvil. Det er deilig å være i førersetet og vinne toppkampene. Det er tidlig i sesongen, men det kan selvfølgelig bli avgjørende tilslutt, sier CDA.

Det var ingen fartsfylt kamp veldig stor underholdning i OL-Amfiet. Men det var jevnspilt mellom forrige sesongs finalelag i NM-sluttet. Det var nerver og spenning.

Oilers slo tilbake etter en svak kamp borte mot Stjernen på lørdag. Det var heller ikke topp prestasjoner mot Lillehammer og Berlin i forrige uke.

Ikke minst: Oilers lignet igjen på seg selv.

Fornøyd Thoresen

— Dette var utrolig moro! Det som var innertier fra A til Å i dag: Det var en sterk vinnervilje i laget. Vi har ikke hatt det i det siste. I dag ofret vi oss for hverandre. Jeg er veldig fornøyd med både viljen og det taktiske som gutta gjør, sier Thoresen.

— Vi må være ærlige mot oss selv. Vi har tatt nok poeng i kampene vi har spilt, men vi skal se ut som oss selv når vi spiller hockey. Vi har én måte å spille hockey på, og det handler først og fremst om å ha stor vilje. Det er ikke sikkert vi vinner hver gang, men vi skal jobbe sammen. Vi skal kjempe og krige for hverandre. Det har vi snakket om etter lørdag, sier Thoresen.

Han presiserer at det fortsatt kan bli bedre, men bunnlinja var på plass i går kveld. Det holdt mot Storhamar.

Rett fra USA

Rudolfs Balcers scoret igjen - hans tredje mål på to kamper og hans åttende poeng på seks kamper.

— Vi gutta hadde lyst til å vise at vi kan spille god hockey. Det var deilig å få til, sier Balcers.

Han har fått en god start på sesongen, i andrerekka sammen med Dan Kissel og Peter Lorentzen. I sommer valgte han å trosse NHL-laget San Jose Sharks ønske om at han gikk til en bedre liga.

— Jeg er glad for at jeg ble. Jeg har fått tillit så langt. Dan finner meg hele tiden. Vi har god kjemi, sier 18-åringen.

Dan Kissel ble i går ettermiddag plukket opp av resten av laget på Gardermoen etter en ti timers flytur fra USA.

Kissel gikk rett utpå isen og herjet med Storhamar.

Spesielt pasningen på 1-1-scoringen til Balcers var pur klasse. Kissel vant pucken fra Hampus Gustafsson i egen sone, satte fart og spilte Baclers alene med Oskar Östlund med et nydelig flippass.

— Jeg er imponert. Han viser skikkelig vilje og karakter når han kommer rett fra en så lang flytur og forskjellig tidssone og inn på laget med de prestasjonene, sier Thoresen.