STORHAMAR – STAVANGER OILERS 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

HAMAR OL-AMFI: Årets første møte mellom forrige sesongs to finalelag endte med seier til Stavanger Oilers.

— Det var sykt digg å komme hit å rette opp litt av det vi gjorde feil mot Stjernen. Vi har en coach som kan trykke på de rette knappene for å vekke oss. Den indre justisen i laget måtte bare bli bedre. Vi sa at vi må gi oss med det spillet vi viste mot Stjernen, skjerpe oss og være nøyaktige, sier Oilers-målvakt Henrik Holm.

— Det gjorde vi – og da ble det seier og tre poeng, følger han opp.

Alt i alt var toppkampen en jevn affære med to lag som for alt i verden ikke skulle tape.

— Det var veldig gledelig å se at hver enkelt spiller hadde den sterke viljen som skal til for å vinne. Det som var innertier fra A til Å i dag: Det var en sterk vinnervilje i laget. Vi har ikke hatt det i det siste. I dag ofret vi oss for hverandre. Jeg er veldig fornøyd med både viljen og det taktiske som gutta gjør, sier Thoresen.

Holm har svart med storspill

Rudolfs Balcers scoret sitt tredje mål på to kamper, mens Andy Sertich satte sin første Get-liga-scoring på blank kasse etter en retur.

Bakerst reddet Henrik Holm nesten alt som var. Scoringen til Storhamar kunne han gjøre lite med – men i tredje periode var det takket være Henrik Holm at Oilers ble seiersherre og økte til seks poengs ledelse på Storhamar.

— Det var deilig å spille i dag. Jeg hadde god selvtillit og gutta spilte bra, sier Holm.

Oilers slo Storhamar på bortebane. Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

Mens Ruben Smith sliter med en vond hofte, er det for første gang bare Henrik Holm Oilers har å stole på. Tidligere har man kunne rullere om den ene keeperne har vært litt ute av form. Holm har svart med storspill.— Det er nytt for meg å stå så mye, men det går veldig bra.

Samtidig presiserer Holm at skulderen han fikk ut av ledd mot Sparta ikke plager ham på isen.

Storhamar tok ledelsen

Første periode var både avventende, sjansefattig og lite velspilt. Begge lagene følte på hverandre i sesongens første møte.

For Oilers sin del fortsatte tendensen fra de siste kampene: Pasningsspillet manglet kvalitet i offensiv sone.

Det straffet seg både offensivt og defensivt.

Oilers kom to ganger i løpet av første periode to mot én. Begge gangene var det Kissel og Balcers som var involvert. De fikk avslutte en gang hver, men ingen av de to fikk skikkelig dreis på avslutningen etter en litt svak pasning.

Senere i omgangen straffet pasningskvaliteten seg defensivt. Josh Soares slo vekk en pasning på offensiv blå.

Storhamar kontret, og fikk etablert seg i sonen. Patrik Bäärnhielm skjøt fra blålinjen. Foran mål sto Joakim Jensen og styrte pucken mellom beina på Henrik Holm.

- Hundre ganger bedre

På tross av en første periode der Stavanger Oilers hadde mer puck og flere skudd enn hjemmelaget, sto det 0-1 på målttavlen.

Oilers manglet det siste lille offensivt, men var likevel mye bedre enn i helgens kamp mot Stjernen.

— Vi er hundre ganger bedre allerede. Vi må bare få litt bedre pasninger og mer trykk på mål, oppsummerte Dennis Sveum etter første periode.

Også i starten av andre periode var det Oilers som hadde initiativet i kampen.

Men det var på en kontring det skulle skje.

Tre ganger på rad

En pigg Dan Kissel stjal pucken fra Storhamars stjernespiller Hampus Gustafsson i egen sone. På motsatt ving satte Rudolfs Balcers fart på skøytene. Kissel flippasset unggutten nydelig gjennom mot Oskar Östlund. Nummer 92 satte pucken opp i nettaket. En meget kvalifisert avslutning.

17-åringen hadde med det scoret Oilers tre siste mål.

Storhamar tok mer over i andre del av perioden.

Christian Larriveé skapte trøbbel for Oilers mot slutten av perioden. En gang kunne han scoret selv, men istedenfor å skyte valgte han å dra en finte for mye.

En annen gang satte han opp Joakim Jensen, som skjøt rett på Henrik Holm. Jensen burde nok passet tilbake til Larriveé, som da hadde hatt åpent mål.

Med noen flere mål ble det ikke før andre periode var over.

Ingen ville tape

Om det var litt mer fart i midtperioden, ble det hele rolig igjen starten av tredje periode.

Det var to lag som absolutt ikke ville tape.

Så fikk Oilers et overtall. Denne gangen skulle det gi uttelling.

Soares skjøt fra toppen på droppsirkelen. Skuddet gikk via skøyten til Christian Dahl-Andersen og landet foran mål. Storhamars målvakt Oskar Östlund var utspilt. Sertich satte inn sitt første mål i Get-ligaen.

Etter scoringen jaktet hjemmelaget utligning, men Oilers klarte stort sett å lokke igjen.

Likevel klarte både Christian Larriveé, Jacob Berglund og Hampus Gustafsson å trampe seg inn foran Holm en gang hver.

Alle gangene reddet sisteskansen til Oilers – han fikk lite hjelp av backene til å holde buret rent.

Dermed tok Oilers det første stikket mellom de to topplagene denne sesongen.