ALFHEIM: TIL har allerede signert syv spillere (Filip Loncaric, Morten Gamst Pedersen, Aron Sigurdarson, Jens Jacobsson, Thomas Lehne Olsen, Christer Johnsgård, Sofien Moussa) foran denne sesongen.

Klubbens muligheter til å foreta seg noe mer i dette overgangsvinduet har i utgangspunktet vært avhengig av om noen fra A-stallen hadde blitt solgt. TIL har etter det iTromsø kjenner til ønsket å lytte til henvendelser på Henrik Gjesdal. Den tidligere Brann-stopperen er akkurat nå fjerdevalg på stopperplass.

– Der kommer det mest sannsynlig ikke til skje noe. «Henke» har tatt opp hansken og vil kjempe seg til plass på laget. For øvrig har vi en veldig god dialog med Bård (Flovik), sier agent Stig Lillejord til iTromsø.

Kontrakt ut året

Klubber fra landets nest øverste nivå har vist konkret interesse for stopperen.

– Det er riktig. Det har vært noen henvendelser på «Henke» fra 1. divisjon, men det ser vi ikke som aktuelt nå, sier Lillejord tre dager før overgangsvinduet stenger.

Gjesdal har kontrakt med TIL ut årets sesong.

– Han ønsker å gi dette en ordentlig sjanse. Vi har ikke fått indikasjoner på at det er ønske om å forlenge avtalen, og da blir det ofte slik at man ut å lete etter andre alternativer. «Henke» lar seg ikke stresse av situasjonen, men vi har selvsagt øyne og ører åpne, sier Gjesdals agent.

Det vil kun være aktuelt å flytte på seg, dersom en eliteserieklubb kommer på banen.

– Men tre dager før vinduet stenger tror jeg ikke det kommer til å skje, sier Lillejord.

Har overbevist

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen sier det «med ganske stor sikkerhet ikke kommer til å skje noe med TIL-stallen» før overgangsvinduet stenger kommende torsdag. Det står i sterk motsetning til for to år siden. Da var «deadline day» på Alfheim mildt sagt hendelsesrik med flere overganger inn og ut.

– Det har ikke kommet inn bud på noen av spillerne våre, noe vi heller ikke hadde forventet i den siste fasen, sier Johansen til iTromsø.

Usikkerheten rundt hvem som skulle ha midtstopperplassen ved siden av Simen Wangberg har gjort at en mulighetene for å hente en ny forsvarsspiller har blitt vurdert.

– Magnar (Ødegaard) har stått fram i de første to kampene og vist at han har et bra nivå. Josten (Gundersen) har i treningskamper vist at også han har et bra nivå. Dermed føler vi oss trygg på at vi har bra dekning, sier Johansen til iTromsø.

Gjesdals fremtid blir på nytt vurdert når overgangsvinduet åpner i juli.

– Mye handler om hva han tenker om fremtiden, og hvordan han presterer.