— Det er helt sikkert, jeg skal til Falun. Det er VM i Falun som er hovedmålet, sier Petter Northug til NRK.

Det er gode nyheter for skiforbundet som lenge har uttrykt et sterkt ønske om å få Norges største skistjerne med til neste års verdensmesterskap i Sverige.

I et intervju med Aftenposten i slutten av september sa langrennssjef Åge Skinstad at han var sikker på at partene kom til å komme til enighet.

— Det tror jeg absolutt, sa Skinstad.

- Bruker ikke energi

Det har vært spekulert i om Northug skulle velge å gå langløp i stedet for verdenscup denne sesongen - på grunn av uenigheten med Norges skiforbund. Men Northug selv sier han tror en avtale med forbundet kommer i orden.

— Det regner jeg med, jeg bruker ikke energi på det. Det er andre som jobber med det, sier Petter Northug.

Men sesongen etter den førstkommende, kan det bli annerledes. I et intervju med VG sa generalsekretær i skiforbundet, Stein Opsahl, at Coop-avtalen må skrinlegges hvis Northug ønsker å gå verdenscup.

— Han kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold, så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt, sa skisjefen i slutten av september.

I fjor hadde Northug en representasjonsavtale med skiforbundet som ga Northug fri til å profilere Coop i enkelte perioder i løpet av vintersesongen. Det er en slik avtale Northug-leiren prøver å få i havn også for denne sesongen.

Men neste år blir det trolig annerledes.

Petter Northug fyllekjørte og krasjet sin Audi på Byåsen i Trondheim i mai. Flere eksperter har tidligere utpekt Falun-VM som målet der Northug skal få sin revansje og tilgivelse. Foto: NTB scanpix

— Må signere en avtale- Det er strengt tatt ikke noe nytt i dette. Fra og med neste sesong blir det slik at dersom du blir tatt ut på landslaget, så skal du representere Norges landslag hele sesongen. Dette er ikke en ny regel, men regler som ble vedtatt i 2012. Skistyret gjorde en presisering i år på hvordan reglene skal håndheves, sa Åge Skinstad.

— Dersom du blir tatt ut på landslaget og takker nei, da sier du nei til å representere Norge. Du kan fortsatt gå renn som ikke er representasjon. Dette er ikke en regel som gjelder bare for Petter Northug. Den gjelder like mye for Aksel Lund Svindal eller Anders Bardal, sier Skinstad.

Petter Northug fikk i vår tilbud om en plass på landslaget kommende sesong. Han valgte å takke nei til den plassen. Løpere som ikke tilhører landslaget er nødt til å skrive under på en landslagsavtale før de kan ta på seg skidresser i nasjonale farger. Petter Northug hadde en slik tilpasset avtale forrige sesong.

Det er en ny slik avtale som skal underskrives for Petter Northug i høst.

— Alle løpere som ikke tilhører landslaget må skrive under på en avtale, sier Skinstad.