Dialogen mellom Petter Northug og Norges Skiforbund er så god at de siste detaljene i kontraktsforhandlingene kan gå over telefon eller epost.

Det forteller generalsekretær Stein Opsal til Dagbladet. Tidligere i uken sa han at «det så lovende ut» med å få en avtale på plass. Nå mener han det ikke er behov for flere forhandlingsmøter mellom forbundet og Northug-leieren.

— Jeg ønsker ikke å gå i detaljer nå, men det jeg kan si, er at vi har avklart de vanskelige punktene. Resten av forhandlingene kan gå over telefon eller på mail, sier Opsal til Dagbladet.

Skal Northug gå renn i verdenscupen og stille i Falun-VM kommende sesong, må han få på plass en representasjonsavtale med skiforbundet innen 1. november. Alt tyder på at det går i orden god tid før fristen.

— Vi kommer nok til å undertegne den i nær framtid. Dette løser seg fordi vi har ett felles mål: Petter skal gå verdenscup og VM, sier langrennssjef Åge Skinstad til Dagsavisen.

Som landslagsløper kan ikke Northug profilere hovedsponsoren Coop under sesongen. Han valgte før forrige sesong å gå ut av landslaget for å satse på personlige sponsoravtaler. (©NTB)