Reporter: Odd Inge Aas

OLD TRAFFORD (Aftenposten.no): Det var ikke lite forventning i luften langs Sir Matt Busby Way i timene før avspark av årets første Premier League-kamp.Louis van Gaal har igjen fått United-fansen til å drømme, og nå forventet de trofaste på Stretford End å bli tatt tilbake til velmaktsdagene under Sir Alex Ferguson.

Swansea var av mange ansett som den perfekte motstander. Såpass svak at det burde være mulig med tre poeng i første forsøk for van Gaal.Men den gang ei.

Wayne Rooney utlignet riktignok til 1-1 tidlig i annen omgang, men Gylfi Sigurdsson svarte for Swansea, og dermed ble det et skuffende 1-2-tap for van Gaal og United.

— Det er skuffende for fansen

— Vi spilte aldri som et lag, det var problemet vårt. Vi nådde ikke nivået vi kan spille på. Vi har spilt så mye bedre, og når du ikke vinner den første hjemmekampen blir det skuffende, sa Van Gaal etter kampen.

Og fortsatte:

— Det er skuffende for fansen, for spillerne og for meg. Dette er en veldig dårlig dag for oss. Spillerne gjorde sitt beste, som jeg også fortalte de i graderoben, men de må samtidig spille som et lag og komme seg på det nivået de kan ligge på.

— Det er ikke bra for prosessen, for vi har bygget opp mye selvtillitt, og så blir alt slått til bakken på grunn av ett resultat. Men vi må huske at dette er en av mange kamper, og du blir ikke mester på grunnlag av ett eneste øyeblikk. Du blir mester i mai.

Swansea-manager Gary Monk var naturligvis mer fornøyd med laget sitt.

— Vi har jobbet hardt i oppkjøringen med det defensive. Vi kan fortsatt bli bedre på det, men vi viste gode tendenser i måten vi sto sammen, og målene vi skåret, mot et lag som Manchester United, sa Monk etter kampen.

- Trenger nye spillere

På spørsmål om United nå må ut og hente nye spillere, er Van Gaal klar:

— Ja, men det visste jeg før kampen også. Tapet i dag gjør ingen forskjell der. Jeg visste det også når vi spilte i USA. Men du kan kun kjøpe spillere som kan spille på den måten jeg ønsker.

- Hvor mange nye spillere trenger dere?

— Dette vil jeg ikke diskutere med dere i pressen. Det sa jeg også på pressekonferansen i går. Jeg tror du var der, jeg husker ansiktet ditt. Jeg sier det samme nå. Det blir feil fokus på denne pressekonferansen, for jeg så disse tingene allerede i USA. Dere prøver å knytte det opp til denne kampen.

Sjansefattig

Den første omgangen ble spilt uten at hjemmelaget klarte å spille seg til en eneste stor målsjanse. I stedet var det Ki Sung-Yueng som ble festbrems da han satte inn Swanseas ledermål i det 28. minutt. Han fikk utrolig mye plass alene midt på Uniteds halvdel, og da Gylfi Sigurdsson ga ham pasningen var det ingen United-spillere som var nær nok til å hindre ham i å avslutte. Skuddet fra 18 meter var ikke hardt, men det var så godt plassert at David de Gea aldri rakk ned i tide.

Hva med United?

I 3-4-1-2-formasjonen van Gaal har innført klarte der aldri å skape særlig problemer for gjestene. Kun ved et par anledninger kom vingbackene til innlegg, og sentralt i banen hadde Swanseas midtbane og forsvar små problemer med å nøytralisere Wayne Rooney og Juan Mata.

En heading fra Rooney fra 7-8 meter var egentlig den eneste lille sjansen de hadde.

Rooney-scoring

Van Gaal byttet ut Javier Hernandez med Nani i pausen, og la om til 4-4-1-1. Det så ut til å fungere bedre, og hjemmelaget startet med å sette trykk på gjestene.

— Jeg trodde vi skulle vinne da stillingen var 1-1, men vi spilte ikke som et lag i den andre omgangen og vi gjorde flere feil i det offensive spillet.

Adnan Januzaj var livlig på høyrekanten i starten av omgangen. Det var også han som skaffet hjørnesparket som skulle føre til utligningsmålet.Juan Mata slo inn fra høyre, Phil Jones klarte å stusse den videre i duell med Wilfried Bony, og Wayne Rooney brasset den enkelt inn fra tre-fire meter.

Da var det fortsatt 37 minutter igjen av omgangen.

Da 66 minutter var spilt kom Rooney veldig nærme sitt andre for dagen. Han skaffet selv et frispark, og det skrudde han perfekt over muren og rett i krysstangen.

— Vi hadde sjanser til å gå opp i ledelsen 2-1. Men sjanser er ikke godt nok, man må sette dem også, sa Van Gaal.

Fansen hoppet opp av stolene, bare for å måtte sette seg ned igjen i fortvilelse da de skjønte at ballen forsvant utenfor.

Nytt Swansea-sjokk

Swansea så egentlig ikke veldig farlige ut, men etter 72 minutter viste de seg nok en gang å være meget effektive da de først fikk muligheten.

Ashley Young på Uniteds venstreback var ikke godt nok orientert, og lot et innlegg forsvinne helt bak til en umarkert Wayne Routledge. Skuddet hans var imidlertid elendig, men heldigvis for Swansa endte det opp som en perfekt pasning til Gylfi Sigurdsson.

Swansea scoret to ganger på Old Trafford. Foto: NTB scanpix

Skuddet fra islendingen gikk rett på David de Gea, men var så hardt at spanjolen ikke klarte å avverge ny ledelse for gjestene.

De som ventet på en solid United-sluttspurt av gammelt merke ble skuffet. Den kom aldri.

Ikke en eneste gang skapte de skikkelige problemer for Lukasz Fabianski i Swansea-målet, og dermed kom aldri utligningen.

På overtid ropte United på straffe da et innlegg ble slått opp i en Swansea-arm, men dommeren mente det ikke var nok til å gi straffespark

En skuffende start for Louis van Gaal, men heldigvis for han er det tross alt 37 ligakamper igjen.

Det skal mye til at United skaper så lite i noen sav dem som de gjorde i seriepremieren.