OLD TRAFFORD (Aftenposten.no): «Scarfs!» «Shirts!» «Fanzines!» Følg kampen direkte her kl. 13.45:Man Utd — Swansea

Det yrer av liv utenfor i Sir Matt Busbys Way timer før årets Premier League-sesong endelig er i gang igjen.

United-fans fra hele verden har samlet seg utenfor sin katedral, Drømmenes teater.De tar bilder foran stadion, og foran statuene av United Trinity – Dennis Law, George Best og Bobby Charlton.

— Jeg håper han er den nye Sir Alex Ferguson, sier Dave Williams med forventning i øynene. Han har fulgt klubben hele livet, men har aldri vært på stadion før. Nå har han tatt turen fra Midt-England for å oppleve det han alltid har drømt om.

Og kanskje får han overvære det som blir en historisk kamp. United-fansen håper Louis van Gaals første kamp blir starten på en ny æra. Starten på en tid som minner om de 26,5 årene de hadde med skotske Ferguson som sjef.

— Jeg tror han er den rette. Han er en vinnende trener som vil gi selvtillit til spillerne, det manglet de helt i fjor, sier Williams.

Savnet etter Ferguson

Optimistiske er også gjengen fra den offisielle supporterklubben i Belgia. De har nok en gang tatt turen til Old Trafford.

- Jeg har store forventinger til van Gaal. Han har oppnådd så mye, men jeg er bekymret for at det går så tregt med å kjøpe nye spillere , sier Roland Wantens, visepresident for Uniteds belgiske fanskare.

Han forsvinner litt med blikket når vi spør om van Gaal kan gjøre det samme for United som Ferguson gjorde, og begynner å fortelle om en episode for litt over ett år siden.

Da hadde klubben samlet de offisielle supporterklubbene fra hele verden, og den belgiske klubben fikk sitte helt foran ved scenene. Etterpå sto Wantens helt inntil den legendariske manageren, og spurte ydmykt om skotten ville signere flagget hans.— Han signerte det. Vi savner ham veldig, men det er forståelig at han pensjonerte seg. Han må ha mer tid til familien, sier Wantens.

Tror United vinner ligaen

Kameratene Mohammed Jalloh og Julius Sandy har også fulgt United lenge, og de har allerede begynt å forberede seg på nytt seriegull. Så stor tro har de på van Gaal.

— Topp fire blir det iallfall, men jeg tror vi vinner. Kommer det et par nye spillere blir det seriegull, sier Jalloh. Han har vært på Old Trafford mange ganger, mens kameraten Sandy er her for første gang.

— Jeg tror det blir en fantastisk atmosfære, og jeg tror vi vinner ligaen, sier han.