Vålerenga – Stabæk 0-2

Ullevaal Stadion (Aftenposten): Fra vondt til verre. Kjetil Rekdals menn skulle slå tilbake etter fadesen mot Gjøvik/Lyn. Det endte med nok en nedtur. På en drøy uke har Vålerenga tapt to hjemmekamper, gitt bort ledelsen på Åråsen og gått på en pinlig smell i cupen.

Det var kampen da Vålerenga skulle slå tilbake etter det pinlige nederlaget mot Gjøvik/Lyn i cupen. Trener Kjetil Rekdal hadde varslet at tapet ville få konsekvenser, og at det viste total mangel på riktige holdninger.

Det gikk fra vond til verre for Kjetil Rekdal og Vålerenga. Foto: NTB scanpix

For 15 dager siden var de ubeseirede og høyt oppe etter seier i Kristiansand. Etter det har det gått tyngre, med tap hjemme mot Aalesund 30. april, nederlag i cupen, samt uavgjortresultat etter å ha ledet i hatoppgjøret mot Lillestrøm.Men det ble ikke oppturen Vålerenga hadde håpet på. Det ble en ny triumf for Bob Bradley og overraskelseslaget Stabæk, som nå ligger på sølvplass i eliteserien med fem strake seire.

— Det er bare å snu dette så fort som mulig og komme opp det nivået vi skal være resultatmessig, sier kaptein Christian Grindheim etter nederlaget.

God El Ghanassy

Det så ut til å være et friskere Vålerenga i åpningsminuttene mot Stabæk. Blåtrøyene sto høyt i banen og presset Bob Bradleys menn til å gjøre feil. Både Deshorn Brown og Ghayas Zahid hadde muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen i innledningen.

— Det er helt sinnsykt at vi ikke scorer i dag. Vi har sjanser til å score kanskje opp mot fem mål, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Etter en god åpning, sloknet noe av entusiasmen hos VIF-laget, og oppgjøret på Ullevaal ble etter hvert langt mer jevnspilt. Ernest Asante hadde scoret i tre kamper på rad før visitten til Ullevaal, og hurtigtoget var nære å løpe seg alene gjennom med keeper etter drøyt halvspilt omgang.

Da overraskelseslaget fra Bærum fikk utteling, var det fra motsatt kant det skjedde. Driblefanten Yassine El Ghanassy er bestekompis med Chelsea-stjerne Eden Hazard, og man kunne se likhetene etter 34 minutter.

Da dro han seg løs på venstresiden, skjærte inn i ekte Hazard-stil før han fant Giorgi Gorozia i midten. Han ble felt av Jonatan Nation, og dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket.

— I kveld kunne man se eksplositivteten hans. Det var hans største steg så langt i Stabæk, sier Bob Bradley om kantspilleren.

Straffen ekspederte Valentin Diomande sikkert i nettet. Det kunne faktisk stått 0-2 til pause, men Ernest Asante misbrukte en gedigen sjanse på overtid, igjen etter godt forarbeid av El Ghanassy.

Stabæk-spiller sendt i dusjen

Åpningen på den andre omgangen var et fyrverkeri, med kjempesjanser til begge lag. Asante var nære for Stabæk, mens Ghayas Zahid, Deshorn Brown og Herman Stengel alle var millimeter unna nettsus for hjemmelaget.

Drøyt ti minutter ut i omgangen ble det mer dramatikk, da Stabæk-spiller Luc Kassi ble vist sitt andre gule kort av dommer Hagen etter en sen takling på Christian Grindheim. Dermed ble kantspillerne sendt i dusjen.

Med en mann mer på banen ble det forventet et stormløp fra Vålerenga mot Stabæk-buret, og hjemmelaget skapte riktignok noen muligheter, men det var gjestene som fikk uttelling. Og igjen, som i de tre foregående seriekampene, scoret Ernest Asante.

Hurtigtoget kom inn i banen fra høyrekanten og trillet ballen rolig i hjørnet.

Vålerenga løftet laget, presset på for redusering, men som den siste drøye uken, ville det seg ikke for Vålerenga. De skapte enorme muligheter, men klarte aldri å få uttelling mot et Stabæk som har sluppet inn imponerende tre mål så langt i sesongen.

— Det er surt når man spillemessig kanskje gjennomfører den mest stabile kampen for sesongen, sier Kjetil Rekdal.