PRAHA (Aftenbladet): — Finalen på 1500 meter ble veldig rotete. Det var armer, albuer og knuffing hele tiden. Typisk mesterskapsløping. Jeg lærte mye av det, sier en litt arg og betuttet Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet like etter at han ble nummer seks på favorittdistansen søndag ettermiddag.

Allerede etter fem meter ble Ingebrigtsen kastet langt ut i banen. Tsjekkiske Jakub Holusa, som senere vant løpet på hjemmebane, ga Ingebrigtsen en albue som sørget for at Sandnes-karen havnet sist i feltet.

To rekorder

I løpet av de neste 200 meterne avanserte Ingebrigtsen fra jumbo til 3. plass. Selv mener 24-åringen speedrykket ikke kostet ham for mye krefter. Samtidig innser han med fasit i hånd at den posisjonen neppe var den beste å ha.

— Jeg lå utsatt til og ble angrepet fra alle hold. Det var så mye som skjedde hele tiden, og mye av det gikk ut over meg, forklarer han.

NUMMER TRE: Slik så pallen ut etter lørdagens 3000 meter. Foto: NTB scanpix

Sandnes-løperen maktet ikke å henge skikkelig på da farten ble skrudd opp den siste runden. Dermed dalte han ned til 6. plass. I mål var han to sekunder bak vinneren.Samtidig som skuffelsen over at målet om medalje på 1500 meter brast, vet Henrik Ingebrigtsen at han har tatt en bronse og satt norsk rekord både på 1500 meter (3.39,70) og 3000 meter (7.45,60) under mesterskapet i Praha. Det var Jim Svenøy som hadde de forrige rekordene, begge satt i Genova i 1998. ## Løper dobbelt igjen

Det har vakt stor oppsikt at Ingebrigtsen har deltatt på to distanser under mesterskapet. Mange rister på hodet over at han våger å løpe både kvalifisering og finale på både 1500 meter og 3000 meter i løpet av tre dager.

Andre eksperter i friidrettsmiljøet mener det viser hvor ambisiøs og sterk han er. Sportssjef Ronny Nilsen i forbundet sa lørdag til Aftenbladet at Ingebrigtsen er en fantastisk utøver som er utrolig viktig for friidrettsnasjonen, og at det er råsterkt av ham å løpe to distanser og i tillegg ta en bronse på 3000 meter.

— I ettertid, hva sier du selv om valget om å løpe minst dobbelt så mye som konkurrentene dine?

— Jeg blir sterkere av det. Dessuten vet jeg at det blir snakket om. Jeg har allerede bestemt meg for å gjøre det igjen, sier Ingebrigtsen og smiler.

Det neste løpet for Henrik Ingebrigtsen blir trolig ikke før i mai. Da drar Norges best betalte friidrettsutøver til USA og løper stevnet i Stanford. Årets store mål er VM i Beijing. Mesterskapet starter 22. august.