MARBELLA : I fjor så han på mens lagkameratene vant to gull. Nå vil Knut Olav Rindarøy spille ofte på Moldes mesterlag.

Rindarøy spilte fra start da Molde slo HJK Helsinki i går. Han var solid defensivt og viste flere glimt av gammelstorhet framover på banen.

– Kroppen fungerer endelig som den skal, det er godt å kjenne. Jeg føler meg pigg og er mer sulten enn på flere år. Nå har jeg vært skadefri i et halvt år, og det er lenge siden sist. Jeg har alltid hatt gode sesonger når jeg har vært bra i oppkjøringa, sier gossingen.

Gull med bismak

Fjorårets jubelsesong hadde en sterk bismak for 29-åringen som har spilt i Molde siden 2004. Stadige avbrekk plasserte ham ofte på sidelinja mens laget triumferte seg til topps i både serie og cup.

– Det er selvfølgelig kjempeartig at Molde vinner titler, jeg gleder meg på klubbens vegne. Men det blir ikke det samme når du ikke får være med og bidra sånn som du vil. Denne sesongen skal jeg være en del av laget som skal gjenta suksessen, sier han.

Han er imponert over Per Egil Flos prestasjoner på venstrebacken i 2014. – Han har vært god, men jeg skal jobbe steinhardt for å ta plassen tilbake. Jeg skal gjøre alt jeg kan. Og så vet vi at MFK trolig skal spille mange kamper både i Norge og Europa denne sesongen, så det kommer mange muligheter, sier Rindarøy.

Skryt fra Skullerud

Han tror han har lært et par ting om restitusjon og hvile de siste årene.

– Før var jeg kanskje for ivrig på å trene selv om jeg kjente at noe var på gang. Det er ofte da skader oppstår. Nå er jeg flinkere til å stå over ei trening uten å stresse, sier han.

Tor Ole Skullerud roser forsvarsspillerens innsats siden sesongstarten i januar.

– Knut Olav har vært god helt siden vi begynte å trene, han virker veldig fin nå. Vi vet hva han kan når han er i form, og jeg er glad for at han har fått kontinuitet i treningsarbeidet sitt igjen. Det er gøy for Knut Olav. Jeg vet at han ofte var frustrert i fjor. Det er veldig fortjent at han er frisk og rask nå, sier treneren.

Tre kamper i uka

Han vil ha størst mulig konkurranse i alle posisjoner, også på den plassen der Per Egil Flo var eliteseriens beste spiller i 2014. – Alle trenger noen som presser dem, det er slik vi dytter oss selv framover. Vi skal spille mange kamper i år på ulike arenaer, og kommer til å trenge begge to. Allerede fra seriestart i april kommer seks-sju uker der vi ofte skal spille tre kamper i uka, påpeker Skullerud.

– Solid kamp

Treneren var godt fornøyd med Molde-lagets innsats i 1-0-seieren mot Helsinki, som har vunnet den finske serien seks år på rad.

– Jeg synes vi var solide, og skapte fem-seks gode sjanser. Vi var bra defensivt og slapp nesten ikke til sjanser imot. Etter hvert ble vi litt slitne, og det gikk utover tempoet i pasningsspillet vårt. Men vi har trent hardt i det siste og jeg er trygg på at dette vil løsne i ukene som kommer, sa Skullerud.