Etter det BT erfarer har Nest-Sotra avvist et bud fra Brann på spissen Steffen Lie Skålevik (22).

Budet skal ha blitt behandlet tidligere denne uken. BT vet at Brann ikke har lagt sin interesse for Skålevik død, og fortsatt ønsker å signere spilleren i dette overgangsvinduet.

Tause klubbtopper

Brann-sportssjef Rune Soltvedt ønsker ikke å kommentere klubbens konkrete manøvrer i overgangsvinduet.

Nest-Sotras daglige leder, Michael Flyvholm, er også taus.

— Jeg har ingen kommentar, sier Flyvholm.

Skåleviks agent, Stig Lillejord, avviser også å kommentere opplysningene.

Spilleren er omsvermet etter å ha laget 10 mål på 16 kamper for laget som ligger nest sist i 1. divisjon.

— Jeg vet at det er interesse rundt meg, og hvis det kommer konkrete tilbud, vil jeg bruke god tid på å bestemme meg. Men akkurat nå prøver jeg ikke å tenke for mye på andre klubber, sa Skålevik til BT tidligere i juli.

BT kunne sist uke meldeat Brann hadde kommet med en uformell henvendelse om spilleren.

Han takket nei til et tilbud fra danske Hobro i vinter, etter at Nest-Sotra sa ja til et salg verdt rundt én million kroner. Nest-Sotra har tidligere uttalt at de ikke kan tviholde på Skålevik om en større klubb kommer på banen, men sier samtidig at de svært gjerne beholder ham i høst. Skåleviks kontrakt strekker seg ut 2016.

VIDEO: Skålevik livnærer seg på kreps

Matchvinner foran Brann

Skålevik ble matchvinner i bortekampen mot Åsane søndag, med Branns sportslige ledelse godt representert på tribunen. Etter den kampen hadde Skålevik ingen kommentarer til om han ønsket å være en del av Nest-Sotra i fremtiden.

Brann-trener Lars Arne Nilsen roste Skålevik i Bergensavisen etter søndagens runde.

— Han er en veldig imponerende spiller, og det er klart at han er interessant for oss - og mange andre klubber. Han er lokal og scorer ti mål for et bunnlag, sa Nilsen.

BT vet at Brann også jakter svært aktivt på en venstreback. Det gjelder selv om de har signert Brynes Viljar Vevatne (20) fra 1. januar 2016. I tillegg drømmer Stadion-sjefene fortsatt om å signere Rodolph Austin for en Brann-periode nummer to. Austin er fristilt i Leeds og får ikke arbeidstillatelse i England. Det gjør en Brann-retur mer realistisk.

Steffen Skålevik kom til Nest-Sotra fra nettopp Branns ungdomsavdeling i august 2013. Hos strilene fikk han smaken på A-lagsfotball og et kjapt gjennombrudd på nivå to i Norge, våren 2014.