En skade har satt Ruben Smith på sidelinjen i store deler av sesongen. Mot Frisk var han tilbake – og viste at han kan fortsatt har kropp til å bidra for Oilers. En skade har satt Ruben Smith på sidelinjen i store deler av sesongen. Mot Frisk var han tilbake – og viste at han kan fortsatt har kropp til å bidra for Oilers. Foto: Fredrik Refvem

Smith: - Deilig å være tilbake!

Nå varsler Petter Thoresen at han vil gi Ruben Smith mer spilletid fremover.

Oilers-Frisk 4-2

— Ja, det er naturlig å tenke sånn. Smith starter på lørdag. Henrik Holm har vært god for oss lenge, men slapp inn et enkelt mål sist. Da han gjorde det igjen i denne kampen, måtte jeg nesten bare bytte målvakter, forklarer Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet.

Ruben Smith hadde ikke spilt siden 4-5-tapet mot Sparta i slutten av november, men fikk muligheten da Henrik Holm var uheldig ved Frisk Askers utligning til 2-2 fem minutter inn i midtperioden. Den siste halvdelen av kampen viste Smith prov på gammel klasse da han stoppet samtlige av sjansene Frisk skapte foran ham. Med 16 redninger bidro han til å sikre seieren for Oilers.

— Deilig å være tilbake! Jeg fikk en ganske enkel start, og fikk sjansen til å bli komfortabel før det begynte å bli travelt i 3. periode. Jeg vet jo at jeg har nivået inne, men det er vanskelig når du har vært på benken lenge. Det gjør også noe med selvtilliten din når du ikke spiller kamp på så lang tid , medgir Smith.

Skadeplaget

Det begynner å bli lenge siden han kunne feire foran Oilers-fansen slik han gjorde det torsdag kveld. De siste fire sesongene har han vært førstevalget i Oilers-målet. Denne sesongen har imidlertid en skade i hoften redusert Smith til bare syv kamper – og rollen som andrekeeper bak Henrik Holm.

Med Smith på benken har Holm statistisk sett tatt steget inn blant de beste målvaktene i Norge. Mot Frisk var han ikke like heldig.

— Det var ingen ting å si på at jeg ble byttet ut. Jeg følte meg shaky og skal aldri slippe inn det skuddet som ga 2-2. Heldigvis gikk Smith inn og spilte veldig bra sånn at vi vant kampen. Jeg kommer sterkere tilbake, sier Henrik Holm.

Trolig må han det for å ta plassen mellom stengene tilbake. Etter kampen varslet Petter Thoresen at han vil matche Ruben Smith mer inn i sesongavslutningen.

— Kroppen hans må jo tåle det. Men vi trenger begge. Det er naturlig at vi gir Smith mer spilletid fremover. Det tror jeg bare er sunt, sier Thoresen.

Vi fulgte kampen direkte

Vis fakta ↓
Resultater eliteserien torsdag