Stavanger Oilers — Frisk Asker 4-2:

STAVANGER: Stavanger Oilers jaktet revansje etter tirsdagens sure bortetap mot Sparta Sarpsborg da tabelltreer Frisk Asker gjestet DNB Arena torsdag. Men det startet ikke spesielt bra for serielederne.

— Jeg synes ikke vi spilte vår beste kamp. Vi startet litt slurvete og ukonsentrert, men klart etter hvert å skjerpe oss og være mer fokuserte. Etter 4-2-scoringen synes jeg vi var solide og hadde brukbar kontroll , sier matchvinner og tomålsscorer Josh Soares til Aftenbladet.no like etter kampslutt i DNB Arena.

Etter en brukbar åpning av Oilers vendte Frisk Asker spillet kjapt. Torstein Nordrum sendte pucken via rundvantet til Espen Fanøy Salo som ekspederte den elegant og effektivt mellom beina på Oilers-keeper Henrik Holm.

Mange av de frammøtte fryktet nok en ny kamp som den 15. oktober, da Frisk Asker tok ledelsen 1-0 og holdt på den kampen ut godt hjulpet av sin strålende sisteskanse Niklas Dahlberg.

Denne gangen tok det imidlertid bare fem minutter før Oilers og Mathias Trettenes svarte med en lur avslutning nede i det lengste hjørnet etter pent forarbeid av Christian Dahl-Andersen.

— Det er veldig bra at vi klarer å samle oss igjen, spesielt etter at vi ga bort initiativet og tapte borte mot Sparta sist. Frisk er et vanskelig lag å slå, og dette var en viktig seier, sier poengkongen, som tror han har noe av svaret på hvorfor Oilers ofte sliter mot tabelltreeren fra Asker.

— De jobber hardt og er veldig kompakte defensivt når de får kampene inn i sitt spor. I tillegg spiller de ganske enkelt og har en veldig god keeper, mener Soares.

Han er godt fornøyd med at Oilers til slutt sikret seg seieren på egen is.

— Vi kjempet hardt, og selv om vi fortsatt har mye å forbedre smakte det veldig godt med tre poeng, sier han.

Mannefall for Oilers

De neste fem minuttene var nokså tamme og jevnspilte i DNB Arena, men etter snaut 16 minutters spill satte Frisk Askers Dag Christian Frøystad inn en hodetakling på Peter Lorentzen som sendte Oilers-spilleren rett i garderoben og Frøystad i utvisningsboksen for 2 + 10 minutter.

Oilers maktet ikke å utnytte overtallet, men bare 19 sekunder før pause, sendte kaptein Kristian Forsberg hjemmelaget i ledelsen 2-1. Dermed gikk lagene til pause med ettmålsledelse til vertene etter 16-10 i skudd.

Hjemmelaget stilte uten nøkkelspillerne Tommy Kristiansen og Dennis Sveum fra start i oppgjøret mot Frisk Asker, og i midtperioden måtte Petter Thoresen også klare seg uten Peter Lorentzen og etter et par minutter forsvant også Rudolfs Balcers i garderoben.

Byttet keeper

De to Oilers-spillerne kom aldri tilbake på isen, og bare fem minutter ut i 2. periode utlignet Frisk Asker til 2-2 ved Thomas Valkvæ Olsen etter en kjempetabbe av Henrik Holm. Sistnevnte forlot umiddelbart isen til fordel for Ruben Smith, som dermed fikk i oppgave å vokte Oilers-buret i sin kamp nummer 200 for klubben for første gang siden den famøse hjemmekampen mot Sparta 26. november.

Og Smith skulle få svært lite å gjøre. Oilers tok etter hvert fullstendig kommandoen i DNB Arena. Etter en rekke enorme sjanser, måtte det til slutt et overtall med fem mot tre spillere til for at Josh Soares skulle sende serielederne tilbake i ledelsen 3-2 etter 33.45. — Vi var ute og syklet i midtperioden. Vi flyr for mye en og en og er altfor udisiplinerte i spillet vårt. Dette Oilers-laget er nok et av de mest udisiplinerte laget jeg har hatt så lenge jeg har vært i Stavanger. Men det gikk heldigvis bra til slutt. Det var godt å se at Ruben Smith kom inn og spilte på seg selvtillit. Det er blir viktig for oss framover, oppsummerer Petter Thoresen.

Frisk surnet

Målet satte for alvor fyr på Oilers, og bare halvannet minutt senere fyrte Henrik Solberg av fra blå. Foran mål sto nok en gang toppscorer Soares, som med styringen til 4-2 sørget for sitt 32. poeng på de siste 15 kampene. Kampens dommere så for øvrig begge scoringene til Soares på video, før de besluttet å dømme mål.

Frisk Askers spillere mistet etter hvert både humør og hode, og slutten av perioden ble preget av flere utvisninger til begge lag. Med 20-6 i skudd var det imidlertid ingen tvil om at Oilers var det beste laget, og vertene gikk også i garderoben med hele 36-16 i skudd etter 20-6 i midtperioden.

Sikret seieren

Da spillerne entret isen igjen til den tredje og siste perioden, var stortalentet Rudolfs Balcers tilbake for Oilers, som startet i overtall. Til tross for et massivt press mot Frisk-målet, maktet ikke Petter Thoresens menn å utnytte de mange mulighetene til å øke ledelsen.

I stedet var det gjestene som kom litt til hektene igjen, og etter 45 minutters spill kunne Oilers takke en solid Ruben Smith for at ikke Frisk fikk redusere. Spillerne til Sune Bergman ga aldri opp, og fortsatte å gjøre det vanskelig for Oilers. Da Henrik Medhus ble utvist drøyt ti minutter før slutt, var bortelaget svært nære en viktig redusering.

Oilers red stormen av, men med tre minutter igjen å spille måtte også Stian Høygård gå og sette seg i to minutter. Det spilte imidlertid liten rolle. Vertene hadde tilsynelatende brukbar kontroll også i undertall, og vant til slutt 4-2 etter en målløs tredje periode.

Niklas Dahlberg ble kåret til Frisk Askers beste spiller i Stavanger, mens Kristian Forsberg ble vurdert som Oilers’ bestemann. Skuddstatistikken endte til slutt på 44-31. PS: Skadelisten begynner å bli lang i Oilers. Peter Lorentzen forsvant med det som trolig er hjernerystelse etter å ha blitt taklet høyt tidlig i kampen. Tommy Kristiansen og Dennis Sveum sto begge over mot Frisk, men ventes tilbake ganske kjapt. Kristiansen prøver seg igjen på is fredag, mens Sveum melder seg klar til kampene neste uke.