STORHAMAR — STAVANGER OILERS 2-5 (1-4, 1-0, 0-1):

HAMAR (STAVANGER AFTENBLAD): Etter 19 minutter og 48 sekunder kom Mathias Trettenes (22) alene mot keeper. Han ble felt bakfra av Storhamars stjernespiller Jacob Berglund. Soleklar straffe.

Trettenes fintet Storhamars målvakt Oskar Östlund ut av Hamar OL-Amfi. 4-1 til Oilers etter første periode - og nærmest ydmykelse for hjemmelaget i sin egen hall.

— Den straffen var bare helt nydelig. Det var viktig å sette den, og på den måten. Det var morsomt for Mathias, som blir satt opp i førsterekken og leverer en god kamp. Jeg syns han har slitt litt, så det var herlig å se han i dag, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

— Jeg har prøvd den litt på trening, men Ruben (Smith) har tatt den, så jeg var litt usikker på om jeg skulle prøve den. Men så tenkte jeg: "Okei, jeg prøver". Jeg var heldig at han (keeperen) bet på skuddfinten, så da var det bare å legge den inn, sier Trettenes selv.

- Hvor mange timer ligger bak den?

— Det er ikke så mange timene altså. Jeg har bare kjørt et par ganger uten hell på trening, sier han.

Her felles Mathias Trettenes av Jacob Berglund alene med keeper, og dermed straffe. Den satte han vakkert. Foto: Mats Slaastad Birkelund

— Vi har vært flinkeOilers slakket av i andre periode, men Henrik Holm stoppet nesten alt som kom. I tredje periode kontrollerte Oilers inn seieren. 5-2 ble det til slutt. Sesongens tredje seier av tre mulige mot forrige sesongs finalemotstander Storhamar.

Nå må Oilers sies å være friskmeldt. Etter 7-1 mot Stjernen og 5-2 mot Storhamar er Oilers tilbake i god form. Igjen går det direkte fremover, med hurtige spillvendinger og god intensitet.

— Jeg syns vi har vært flinke – vi har ikke hatt noe panikk rundt dette. Vi har akseptert at vi har spilt dårlig. Vi måtte stikke fingeren i jorda og jobbe hardere. Vi vet hvordan vi skal spille, så vi har bare vært tro til filosofien. Nå funket det bra i dag, og det funket bra borte mot Stjernen. Så vi må bare fortsette slik, sier Trettenes.

I løpet av fjorårssesongen etablerte han seg som en av de fremste poengplukkerne hos Stavanger Oilers. Trettenes imponerte i Champions Hockey League, Get-ligaen og spilte seg inn på A-landslaget.

Vraket utlandet

Han vraket tilbud fra utlandet og ble værende i Oilers for å ta enda steg og bli en enda viktigere spiller i hjembyen.

Så langt denne sesongen har det kanskje ikke gått helt som forventet for 22-åringen.

— Nei, det har gått opp og ned. Jeg syns at jeg jobber hardt. Uttellingen kan være bra og dårlig, men det er klart at jeg har mer inne enn dette.

— Jeg er fullt klar over at man forventer mer. Samtidig så kan man ikke gjøre så mye annet enn å jobbe hardt hver dag, og ha tro på det man gjør. Det vil jo løsne. Jeg ser alltid videre, og jeg jobber med tingene jeg vil bli bedre på, sier han.

— Han fortjener suksess

Før kveldens kamp fikk han tillit i førsterekken av Petter Thoresen - og leverte varene: To mål, ellers godt spill og Oilers' beste.

— Vi skal ikke være utålmodig med han. Men det er klart, skal vi være gode, så må jo de som er landslagsspillere og importspillere være med å prege kampene våre. Mathias fortjener suksess, fordi han er så flink til å trene og jobbe, sier Thoresen, som også fremhever Josh Soares og Philippe Cornet som spillere som har tatt det enda et steg opp i det siste.