I går ble det klart at Petter Thoresen tar over landslaget etter denne sesongen. Det blir jo helt klart en omstilling å skulle gå fra å ha Petter til å ha en ny trener.

Ruben Smith står i mål for Stavanger Oilers og blogger for Aftenbladet. Foto: Jan Inge Haga

Jeg debuterte i den norske toppligaen i ishockey for snart 10 år siden. Jeg har hatt Petter som trener i 7 av dem. I tillegg var han trener det ene året jeg var på u-20 landslaget.

Det er jo derfor en mann som har vært der gjennom det meste i min hockeykarriere. Det er likevel ikke noe nytt i idrettsverden med utskiftninger. Trenere og spillere kommer og går og det ikke noe nytt for meg at vi bytter trener over sommeren, det er bare en stund siden sist.

Som sagt så har jeg hatt Petter som trener i snart 7 sesonger og har vært en av kontinuitetene sammen med den norske stammen i laget som har hatt suksess de siste årene. Vi har hatt en trygghet med samme trener, samme spillere som vet hvor vi har hverandre, hvordan vi skal spille, hva som kreves og hvordan vi skal te oss både i medgang og motgang.

Jeg tror det viktigste for oss innad i Oilers nå blir å la denne nyheten passere og gå tilbake på jobb. Ikke la det faktum at vi skal ha inn ny trener etc bli et forstyrrende moment i resten av sesongen, noe jeg tror hverken kommer til å påvirke Petter selv eller oss spillere.

Vi har kanskje mer enn nok med å snu skuta og revansjere de prestasjonene vi har levert den siste tiden. Nedturene kommer til å komme, men det er hva som skjer etterpå som er viktig.

Jeg kommer ikke til å komme med noen ønskninger eller gjetning på hvem jeg tror tar over. Men det blir spennende å se hvem som blir hans etterfølger. Det blir spennende å prøve noe nytt for første gang på en stund og jeg håper at etterfølgeren hopper kanongodt etter Wirkola.

At det ikke blir etterlatt noe tomrom, men heller at vi kan fortsette på det hockeyeventyret som Tore C, Petter, spillerne, administrasjonen og hele Stavanger har skapt i størstedelen av det siste tiåret.

Spennende, men uvant ny fremtid må derimot legges bort en stund. Vi må prestere i nuet. Jeg tror Petter ønsker å kunne gi seg med en tittel eller to og et nytt seriemesterskap og NM-gull hadde absolutt ikke vært å forrakte. Veien dit starter med en sterk borteseier mot Stjernen i dag og et par gode resultater før jul.