Manchester United offentliggjorde lørdag drakten Wayne Rooney, Bastian Schweinsteiger og resten av stjernene skal spille med den kommende sesongen. Drakten er produsert av Adidas og har fått mye skryt for å være inspirert av draktene klubben spilte med på 1980-tallet.

Men Adidas, som overtok produseringen etter Nike denne sommeren, har også fått mye kritikk for damedrakten de selger. Den har betydelig dypere utringning enn herreversjonen.

— Seriøst, Adidas? Hvorfor er v-halsen så dyp i forhold til herredrakten? Noen av oss liker ikke å vise kløft, skriver Twitter-brukeren MUnitedgirl, i et innlegg som er delt cirka 300 ganger på mikrobloggtjenesten.

Det er vanlig at produsentene og klubbene selger drakter som passer bedre for kvinner, men de pleier å være helt identiske som spillerne bruker.

— Hva prøver Adidas å fortelle med dette designet? Jeg kaller det diskiminering. Nike gjorde aldri dette. Deres drakter så helt like ut og var rene i stilen, skriver brukeren videre

Negative reaksjoner

Mange andre har også reagert på Twitter. Her er noen av kommentarene på drakten:

— Det er sannsynligvis bra at Manchester United ikke har et kvinnelag, hvis det er disse draktene de måtte ha spilt i, skriver Daniel Handley.

— Kvinnedrakten er både forferdelig og diskriminerende. Synd, siden de gjorde en fantastisk jobb med herrenes drakt, mener Roy Aurstad.

— Dette er en skam. Kan ikke kvinner ha på seg vanlige drakter lenger? Den ligner overhodet ikke på herrenes, følger Lucy Morris91 opp.

— Det morsomme med Manchester Uniteds kvinnedrakt, er at damene kommer til å kjøpe herredrakten, skriver NaqliStark.

Storavisen The Telegraph har også omtalt saken og artikkelen har blitt delt over 2000 ganger på Facebook.

— Trygt og godt

Stavanger Aftenblads draktblogger Eivind Aare omtalte herrenes drakt i et blogginnlegg lørdag. Han mente at drakten var trygg, men litt kjedelig.

— Selve drakten er ganske så konservativ. Det er noen knapt synlige tonale tverrstriper, mens helheten i drakten minner veldig om de som ble brukt i sesongene 1982/83 og 1983/84. Selv stripene i kragen er de samme.

— Her er det liten tvil om at Adidas har satset trygt og godt. Supporterne forventer heller ikke de store sprellene i en slik tradisjonsrik drakt, skrev han.