– Det blir en svær greie for meg å kommentere engelsk fotball på TV 2. En skrekkblandet fryd – mest fryd, sier Møller.

26-åringen går inn i TV 2s Premier League-panel sammen med Øyvind Alsaker, Kasper Wikestad, Per-Jarle Heggelund og Jørgen Klem. Oslo-mannen melder overgang fra C More der han har kommentert italiensk fotball.

– Det er engelsk fotball jeg er mest interessert i. Jeg har fulgt det tett siden midten av 1990-tallet, hver eneste helg, sier han.

– Har du noen kommentatorforbilder?

– Jeg har vært så heldig å få jobbe med flinke folk som Kenneth Fredheim. Nå blir jeg kollega med Øyvind Alsaker som er veldig dyktig. Målet mitt er å komme opp på det nivået en vakker dag, sier 26-åringen.

– Hva er favorittlaget ditt i England?

– Som de aller fleste andre som følger engelsk fotball har også jeg et favorittlag. Men hva det er velger jeg å holde for meg selv, sier Møller og smiler.

Som kommentator er det kanskje like greit at seerne ikke vet hva som er favorittlaget, tenker den nyslåtte TV 2-mannen.

Toppscorer i 2. divisjon

Simen Stamsø Møller er i dag toppscorer for Kjelsås i 2. divisjon. Tidligere har han spilt i Tromsø. Bildet er fra en europaligakamp mot ungarske Paks i 2011. Foto: Rune Stoltz Bertinussen, NTB scanpix

Ikke bare er han en ung og talentfull kommentator; Simen Stamsø Møller er også en meget habil fotballspiller på Kjelsås i 2.-divisjon. Møller troner øverst på toppscorerlisten i 2. divisjon med 14 nettkjenninger så langt.Serietoer Kjelsås møter topplaget KFUM lørdag, men da må de unnvære Møller som er bryllupsgjest i Frankrike.

– Det er som journalist jeg alltid har hatt størst ambisjoner. Fotballspillingen er mer en hobby, forteller 26-åringen.

Spissen har også bak seg opphold i klubbene Tromsø og Strømmen.

16-kamp med høydepunkter

TV 2s sendinger fra Premier League blir mye det samme som forrige sesong, og kanalen vil fortsette med studiosendinger ute fra arenaene på de store kampene. Lørdager klokken 16 har TV 2 kun lov til å vise én kamp direkte, men kanalen starter et nytt tilbud:

– Vi kommer til å ha en kanal som viser 16-kampen, og en annen kanal som viser 16-kampen og som fortløpende viser høydepunktene fra de andre kampene. Denne kanalen vil erstatte studiosendingen som vi har hatt tidligere , sier TV 2s redaksjonssjef Eystein W. Thue.

Showet starter med kommende søndags Community Shield-kamp mellom Chelsea og Arsenal på Wembley. Den kampen blir vist på hovedkanalen TV 2. Første Premier League-kamp på TV 2 Sport Premium er lørdag 8. august mellom Manchester United og Tottenham klokken 13.45. Så fortsetter det med Norwich – Crystal Palace klokken 16 og Chelsea – Swansea klokken 18.30.