I slutten av februar i fjor ble Abderrazzaq Hamed-Allah solgt til den kinesiske klubben Guangzhou R&F for rundt 34 millioner kroner fra AaFK.

Året før kostet spissen Aalesund rundt 8 millioner kroner da han ble kjøpt fra den marokkanske klubber Olympic Safi.

Tidligere i sommer har Sunnmørsposten skrevet at det kunne bli aktuelt med et klubbytte for Hamed-Allah. Seint i går kveld kom bekreftelsen på at vegen går videre til Qatar og klubben El Jaish SC.

25 prosent

En overgang er gode nyheter for AaFK, som gjennom avtalen med Guangzhou R&F har rett på 25 prosent av overgangssummen. Slik Sunnmørsposten forstår det, skal det kun være papirarbeid og en medisinsk test igjen før overgangen er klar.

Hamed-Allah kommer til å skrive under en toårskontrakt, som har en mulighet for forlengelse. Spissen er for tiden hjemme i Marokko, men han skal etter planen slutte seg til lagets treningsleir i Østerrike. Størrelsen på overgangssummen er foreløpig ukjent, men det er liten tvil om at flere millioner kroner snart er på veg til AaFK.

— Knalldyr

Verken styreleder Reidar Mjelde eller klubbdirektør Henrik Hoff svarte på våre henvendelser seint i går kveld.

Da Hoff snakket om et mulig salg av Hamed-Allah for nesten tre uker siden, sa han at det kunne muliggjøre flere forsterkninger. Siden den gangen har Magne Hoseth og Bjørn Helge Riise kommet til klubben.

— Forhåpentligvis blir han knalldyr, uttalte Hoff den gangen.