— Laget presterer godt for tiden, så det skal nok komme.

Det sier Christian Gytkjær til adressa.no.

Spissen har ikke akkurat hatt en formidabel start på Rosenborg-karrieren og står med to seriemål hittil.

Mot Byåsen i cupen onsdag gikk dansken av banen uten nettkjenning – og uten engang å være i nærheten av en.

- Ja, det var en frustrerende kamp for meg, klart det. Meg jeg skaper forhåpentligvis plass til at de andre kan score målene. Det kan være fint i en periode , sier han.

Vil gjerne score selv

Men Gytkjær er spiss og vant til å være den som til slutt sender ballen i nettet.

— Det er klart at jeg gjerne vil sette dem selv, men det kommer nok. Det er jeg ikke nervøs for, sier han.

Mye tyder på at Gytkjær får en ny mulighet i bortekampen mot Sogndal søndag. Etter lørdagstreningen å dømme, foretrekkes han atter en gang foran Matthias Vilhjalmsson i spissduellen trener Kåre Ingebrigtsen påstår ikke finnes.

I fjor hadde Rosenborg en toppspiss i Alexander Søderlund. Han bommet gjerne på en del sjanser, men kom til så mange at det som oftest også ble mål i løpet av 90 minutter.

Gytkjær sliter foreløpig med å kunne måle seg med St. Etienne-angriperen.

— Det handler litt om at de andre skal finne meg litt mer i kampene enn hittil. Jeg har ikke hatt så mange sjanser, men det er andre som scorer målene for tiden, og det er bra nok så lenge vi vinner.

- Handler det om relasjoner?

— Fotball er et lagspill. Det er 90 prosent relasjoner, og det er noe som kommer etter hvert. Jeg er sikker på at det skal bli bra. Jeg trives her og har noen dyktige lagkamerater. Det vil løsne.

Terpet på feltet

Sier dansken. På lørdagens trening ble han stående igjen på kunstgresset utenfor Brakka og terpet. Det gjelder å finne godfølelsen. Gjerne allerede i søndagens kamp.

— Jeg elsker å avslutte. Jeg elsker å score mål. Jeg er en dyktig avslutter, og det er det en grunn til. Det er at jeg står her hver eneste dag. Avslutninger er en av mine styrker, og sånn er det som spiller. Du må finne tingene du er god på, og så må du terpe på det og bli bedre enn de andre på det området. Det er det jeg også prøver på, sier Gytkjær.

Sannsynlig RBK-lag mot Sogndal (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø – Pål André Helland, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay.