– Min personlige mening er at vi skal hente inn ekstern hjelp. Jeg håper vi kan få inn en rutinert og erfaren trener som kan gi laget et løft umiddelbart. Forhåpentligvis lykkes vi med det innen midten av neste uke, sier styreformann Erik Solér.

Torsdag kveld kom han til Kristiansand for å starte prosessen med å hente Stig Inge Bjørnebyes etterfølger. Flere kandidater er vurdert, og ifølge Solér har man kommet fram til en svært kort ønskeliste.

– Vi har diskutert to-tre navn seriøst. I løpet av helgen vil vi diskutere i styret om vi skal kontakte noen av disse med henblikk på trenerjobben, sier Solér, som konsekvent nekter å kommentere navn eller nasjonalitet til noen av kandidatene.

Han påpeker også at det kun er hans personlige ønske å hente inn hjelp.

Spillerne hørt

– Om dette blir utfallet avhenger av hva de øvrige i styret sier. Det skal foretas en grundig analyse, der alle får si om de mener vi er best tjent med den nåværende ordningen eller om vi skal ut på markedet. Spillerne har også fått sagt sin mening, bekrefter Solér, som har klart for seg hvilke kvalifikasjoner vedkommende må ha dersom førstedivisjonsspill skal unngås.

– Vi trenger en med svært gode kunnskaper om norsk eliteserie. Han må ha vært trener her til lands og gå direkte inn med en tydelig plan.

– Må han ha trent et lag i norsk eliteserie nylig?

– Det viktigste for oss er at han har gode kunnskaper, at han følger med og er orientert, svarer Solér.

– Hvorfor synes du ikke at Bård Wiggen skal trene laget ut sesongen?

– Kompetansen hans forsvinner jo ikke selv om det kommer inn en ny trener. Jeg tror nye impulser utenfra kan være bra.

Tenker kortsiktig

– Kan det bli aktuelt å tilby langtidskontrakt allerede nå?

– Nei, nå har vi kun fokus på det som skal skje de neste sju-åtte ukene.

Erik Solér forteller videre at de to heteste kandidatene begge er godt kjent med 4-4-2 så vel som 4-3-3. – I kraft av din fotballbakgrunn og psykologiutdannelse, hvor viktig tror du det blir å vinne mot Rosenborg neste helg, dersom man skal få en effekt av trenerskiftet?

– For spillernes selvtillit vil det åpenbart være en fordel, men jeg tror ikke det er dette som blir nøkkelkampen. Kampene vi må vinne er dem borte mot Strømsgodset, Sandefjord og Odd Grenland.