RUHPOLDING: Hun skjøt 19 treff og tok inn over 20 sekunder på verdenscupleder Gabriela Soukalova – som på sin side skjøt fullt hus.

Likevel mener Tora Berger hun ikke er 100 prosent trygg på formen drøye tre uker før Sotsji.

— Dette er ikke noe Tora i superform. Jeg bruker lenger tid på standplass fordi ting ikke er på ”autopilot”, og i sporet går det ”helt greit”, sier hun.

I så fall skummelt nytt for tsjekkiske Soukalova, som vant igjen, og de andre som reiser til Russland. For nå er planen til Berger å gå ett eller to renn i italienske Anterselva neste helg, før hun skal bygge skikkelig form til OL, hvor hun er regjerende mester på 15-kilometeren.

- Hva trengs for å komme i superform, da?

— Altså. Jeg håper at jeg er på rett vei. Det virker jo også litt slik. Men jeg må bli enda sikrere enn jeg er nå. Og i skiløypa har jeg mer å gå på. Det kjennes «halvtungt», sier hun.

Gjelder å treffe blinkene

Fra siden så det derimot ut som hun safet mer på standplass enn i sporet. Berger brukte lenger tid enn normalt på å komme i gang med skytingen, som til slutt endte med kun én bom, etter at hun åpnet med en bom på liggende.

- Jeg har slitt med skytingen, og da fungerer det ikke å prøve å være rask. Det viktigste er å treffe blink. Også i Sotsji, sier hun.

Tora Berger i aksjon i Ruhpolding. Foto: Kim Nygård

Likevel: Etter en tung sesong før jul har Berger nå vært på pallen både i Oberhof (vant fellesstarten), og i Ruhpolding. Hun medgir det er godt å ha med seg:

— Det er artig å være der, selv om det bare er en uke siden sist. Samtidig er ikke pallen det aller viktigste. Det er gjøre det man har satt seg som mål, og gå gode løp. Den bekreftelsen var god å få i dag, sier hun.

God norsk dag

Tiril Eckhoff gjorde også et godt løp søndag, og gikk seg opp fra 25. til syvendeplass. Elise Ringen ble til slutt nummer 20, etter å ha startet som nummer 28 på jaktstarten. Også Fanny Welle-Strand Horn gikk se g kraftig opp. Hun startet som nummer 40, og endte på 23. plass.

Ann Kristin Flatland valgte å stå over jaktstarten.