Soukalova tok sin syvende verdenscupseier da hun ledet fra start til mål på søndagens jaktstart i tyske Ruhpolding. Med feilfri skyting var det ingen som kunne hamle opp med henne. Tora Berger var nærmest og tok innpå tsjekkeren på sisterunden, men måtte se seg slått med 9,7 sekunder.

Startet i femteposisjon

Berger hadde det beste utgangspunktet av de norske kvinnene og gikk ut på femteplass, 32 sekunder bak ledende Soukalova.

Avstanden fra Soukalova til Berger hadde minsket da de kom inn på standplass, men Soukalova skjøt ned alle blinkene i et forrykende tempo. Berger hadde trøbbel med våpnet og da hun i tillegg fikk en strafferunde, gikk hun ut på 10. plass, ett minutt og fem sekunder bak tsjekkeren.

— Den bommen var unødvendig. Våpenet klikket, så da ble jeg litt stresset , sa Berger til NRK etter målgang.

Soukalova fortsatte den gode skyteformen og fikk et nytt fullt hus på andre sktyting. Flere av konkurrentene gjorde det samme, slik at Berger ikke klarte å avansere mange plassene selv med en feilfri liggende serie. Etter andre skyting lå hun på sjuendeplass, med et drøyt minutt opp til Soukalova.

Berger skyter seg oppover

På fredagens 15 kilometer slet de norske kvinnene med dårlige ski, men det virket ikke å være noe problem på jaktstarten. Berger tok inn små sekunder på lederen mellom hver skyting, men dessverre var Soukalova i det umulige hjørnet. På den første stående skytingen var hun like solid som på de to liggende og gikk ut 25 sekunder bak Franziska Hildebrand. Tora Berger var uansett hakket vassere enn resten og avanserte til tredjeplass, 45 sekunder bak lederen.

Helsprekk

Sett med norske øyne var det også gledelig at Tiril Eckhoff leverte et solid løp. Hun startet dagen på 25. plass, men da hun kom inn til siste skyting lå hun på en imponerende sjetteplass.

Soukalova viste akkurat hvor suveren hun var da hun på siste skyting plaffet ned alle blinkene igjen. Hildebrand møtte imidlertid veggen og skjøt på seg tre strafferunder. Da var alt i Berger sine hender og hun holdt hodet kaldt, unngikk strafferunder og sikret seg andreplassen. Eckhoff fikk en bom på siste skyting og kom til slutt på sjuendeplass.

- Jeg var offensiv i dag og prøvde å tenke på mitt løp. På siste skyting begynte jeg å tenke at jeg kunne få 20 treff, men da ble det bare 19 , sier en smilende Eckhoff til NRK.

Resultater

1. Gabriela Soukalova 30,39,8

2. Tora Berger +9,7

3. Kaisa Makarainen +38,9

4. Franziska Preuss +44,7

5. Veronika Vitkova +45,3

Øvrige norske:

7. Tiril Eckhoff +1,00,1

20. Elise Ringen +2,14,1

23. Fanny Welle-Strand Horn +2,20,5

Ann Kristin Flatland sto over jaktstarten.