- X-FAKTOR: Marie Dølvik og Stabæk (til høyre) ble for sterke for Vålerenga og Guro Pettersen. - X-FAKTOR: Marie Dølvik og Stabæk (til høyre) ble for sterke for Vålerenga og Guro Pettersen. Foto: Digitalsport

Dølvik vant Tromsø-duellen i cupen

– Marie var X-faktoren i kampen, sier VIF-keeper Guro Pettersen.

Stabæk – Vålerenga 3-2 (2-2) e.e.o.

TROMSØ/BÆRUM: Det ble i dramatisk i cupen for damer da Marie Dølviks Stabæk tok imot Guro Pettersens Vålerenga i 3. runde tirsdag kveld.

På stillingen 0-1 i 59. minutt kom Marie Dølvik inn. Minuttet senere utlignet Stabæk til 1-1 etter et selvmål av Guro Pettersen.

Fem minutter før full tid sørget Marie Dølvik for ny scoring, men overtidsdrama med utligning for Vålerenga og rødt kort til Stabæk like etterpå, sørget for ekstraomganger.

Der var det Dølvik og Stabæk som trakk det lengste strået med Cathrine Dekkerhus sin scoring i 107. minutt.

Dermed ble det 3-2 og kvartfinalebillett for Stabæk.

– Det var en spennende kamp. Jeg trodde kanskje jeg hadde avgjort det i 85. minutt, sier Marie Dølvik til iTromsø.

– X-faktoren

Vålerenga-keeper Guro Pettersen er ikke i tvil om hvorfor seieren havnet hos Stabæk.

– De ble mye farligere da Marie (Dølvik) Markussen kom inn den siste halvtimen. Hun var fantastisk god og tar på seg to-tre av våre spillere hver gang hun har ballen. Det går ikke an å være én-mot-én mot henne for da går hun bare forbi. Det som gjør at Stabæk vinner er henne. Hun er deres X-faktor, sier Guro Pettersen.

Grunnen til at Marie Dølvik kun skulle spille en halvtime er på grunn av plagene hun har med begge leggene som har satt henne mye tilbake denne sesongen.

– Det ble tøft å spille så mye. Planen er at jeg ikke skal spille mer enn 30 minutter ut året. Vi forsøker forskjellige ting for å få bukt med problemene, sier Dølvik, som var glad for å være på scoringslisten i seieren.

– Jeg tok meg inn i 16-meteren, så ble det litt klabb og babb og jeg dro meg ut mot høyre og skjøt i en motspiller og i mål. Det var ikke årets treff akkurat, men mål ble det, sier Dølvik.

– Vunnet straffesparkkonkurranse

Samtidig mener Pettersen at Vålerenga hadde vunnet om det hadde blitt straffesparkkonkurranse.

– Det er jeg helt overbevist om. Da jeg var i Stabæk brukte de å trene straffespark på meg, så jeg vet hvor de fleste skyter. Jeg føler vi virkelig hadde fortjent å vinne i dag, men Stabæk er veldig gode og når vi slurver i det defensive er de god på å finne rommene, sier Pettersen.

Om selvmålet i 60. minutt sier hun følgende.

– Det var en Stabæk-spiller som holdt meg i armen på et innlegg og jeg kommer ikke opp med armene og så går ballen via-via og i mål, forklarer Pettersen.

Men cuptapet må glemmes fort.

– Det som er det fine med fotball er at det alltid er nye kamper, så man kan ikke grave seg ned, men bare riste av seg skuffelsen og se fremover.

Fredag møter Vålerengas herrelag TIL på Ullevaal stadion. Da er Pettersen så klart på plass.

– Jeg er blitt så glad i Vålerenga at jeg vet faktisk ikke hvem jeg heier på. Uavgjort er ikke bra for noen av lagene, så jeg får bli glad uansett hvem som vinner, sier Pettersen.

Vis fakta ↓
Fotball-NM kvinner tirsdag, 3. runde: