KLEPP – SANDVIKEN 0-2 (0-0)

Klepp er ute av cupen etter å ha rotet vekk sjanse på sjanse hjemme mot Sandviken.

Therese Åsland i fint driv. Foto: Rune Eikeland

På tross av 9-3 i sjanser og 12-4 i cornere maktet ikke Klepp å sette ballen i mål. Sandviken tok på sin side vare på sine muligheter og vant kampen 2-0.— Jeg er veldig ulykkelig. Vi skulle ha drept kampen i løpet av de første 45 minuttene. Så slipper vi inn to enkle mål på corner. Begge målene burde vi ha avverget. I andre omgang skaper vi ingenting. Vi fikk helt panikk. Vi sluttet å spille fotball, begynte å slå bare langt og fikk ikke ballen ned på bakken, sier Jon Pall Palmason.

Etter en første omgang hvor Klepp produserte sjanser på løpende bånd, snudde kampen helt karakter etter hvilen.

Skuddforsøk fra Klepp. Foto: Rune Eikeland

Allerede etter to minutter av andre omgang kriget Sandvikens Karoline Isabell Bakke ballen i mål etter en corner. Bare seks minutter senere satt den nok engang for Sandviken.Nok en corner. Klepp hadde i utgangspunktet god kontroll, og skulle bare feie ballen unna. I stedet gikk den rett i Andrea Thun, som også satte ballen i mål.

Sandviken scoret altså på to av sine fire cornere i kampen.

— Vi har sluppet inn få mål på corner. Vi har mange store og sterke jenter i boksen, som kan klarere. Dette var to høye og svake innlegg, som vi burde fått unna, sier Jon Pall Palmason.

Klepp fant aldri tilbake til angrepspillet fra første omgang, og slet voldsomt med å skape sjanser etter hvilen.

De grønnkledde slet med å få pasningsspillet til å sitte, og slet i motvinden på egen hjemmebane.

— I første omgang spilte vi god fotball. Vi holdt ballen på bakken, kom til innlegg og skapte flere gode sjanser. Sandvikens keeper var helt åpenbart banens beste. Hun hindret 3-4 scoringer. Jeg sa til jentene i pausen at vi bare skulle fortsette å spille. At vi bare skulle fortsette å male på, så kom målene til å komme. Så gjorde vi noe helt annet i stedet, sier Palmason.

— Jeg kunne nok sagt hva som helst i pausen, uten at det hadde betydd noe, legger en skuffet trener til.

Dermed er det Sandviken som får gleden av å gå videre i cupen.