Mandagens Rosenborg-trening ble høydramatisk for keeper Alexander Lund Hansen.

Et knallhardt skudd fra Pål André Helland traff Hansen midt i hodet, og keeperen gikk ned for telling.

RBK-lege Kjetil Holen var ikke på treningen, men forteller hva som skjedde.

— Han fikk en ball i hodet, og var borte en kort stund. Etterpå følte han seg groggy, og i samråd med meg valgte fysioterapeutene som var på plass å sende ham til St.Olavs Hospital, sier Holen til Adresseavisen.

LES OGSÅ: «Jeg har fått noen baller i hodet. Det går veldig bra» (Krever innlogging)

Lett hjernerystelse

Der ble det gjort noen undersøkelser, og etter hvert fikk han reise hjem igjen.

— Jeg snakket med ham i kveld, og han har det etter forholdene fint. Han føler seg sliten, men det ble ikke oppdaget noe på undersøkelsene, sier Holen.

- Hva skjer videre nå?

— Han har en lett hjernerystelse, og nå blir det ro for ham noen dager før vi vurderer hva som skjer videre, forteller Holen.

Flere hodesmeller tidligere

For Lund Hansen er ikke dette første gang en hodesmell har satt han ut av spill. Sommeren 2014 fikk han tre smeller i hodet, og var ute av spill i nesten et halvår. De første to månedene lå han rett ut på sofaen med konstante smerter. Først i desember kunne han begynne å trene uten å ha det vondt. Han spilte kamper i fjor, men da med hjelm for å beskytte hodet. Under mandagens trening var ikke hjelmen på.

— Hvor belastende er det å få en slik smell i hodet med den historikken Lunna har?

— Det er klart det er veldig uheldig, men å spekulere mer i det nå skal vi ikke gjøre. Vi vil følge ham ekstra nøye utover, sier Holen, som ikke har noen formening om hvor lang tid keeperen er ute.

— Det er i alle fall ikke trening for ham denne uken.

Hansen selv sier gjennom Holen at han lar legen stå for praten.