ROSENBORG-LILLESTRØM 1-1:

Strømsgodset og Molde tapte hver sin kamp i runde 16 av Eliteserien, og alt lå til rette for at RBK kunne gå foran Molde og snike seg inn kun fire poeng bak serieleder Strømsgodset.

Og det var Rosenborg var soleklart best i hatoppgjøret mot Lillestrøm. Men etter at Lillestrøm gikk i føringen i starten av kampen, klarte ikke RBK mer enn å utlignet til 1-1 tidlig i andre omgang.

Dermed endte det uavgjort i en kamp der Rosenborg virkelig kunne meldt seg på i gullkampen. I stedet har Godset skaffet seg en luke på fire poeng til Molde og seks til RBK.

Tidlig LSK-scoring

Det var Rosenborg som tok tak i kampen. Trønderne eide ballen, men klarte ikke omgjøre ballinnhavet til sjanser. Likevel var det et sjokk da Mjøsas Beckham, Petter Vaagan Moen, nesten upresset, fikk ta med seg ballen på 25 meter og klemme inn 1-0 til gjestene.

Etter scoringen var Lillestrøm var stort sett opptatt av å dra ned tempo i kampen – og RBK stagnerte offensivt. Men etter tre løsskudd rett på LSK-keeper Sead Ramovic, kom RBK til kampens første hjemmesjanse etter 42 minutter.

Med litt hell klarte Daniel Fredheim Holm å få ballen videre John Chibuike, som dro av Frode Kippe innenfor 16-meteren og klinket til. Med nok en gang gikk den rett i fanget på LSK-keeper Ramovic. Det sto seg 0-1 til pause.

(saken fortsetter)

JUBEL: Petter Vaagan Moen ga Lillestrøm ledelsen. FOTO: Scanpix

RBK-utligning

Andreomgangen åpnet nærmest identisk som den første: med RBK-press, men denne gangen fikk de uttelling. Daniel Fredheim Holm slo en litt lav cornger. Han fikk den tilbake i beina, og på det andre forsøket traff han pannebrasken til Per Verner Rønning perfekt. Han gjorde ingen feil og stanget inn utligningen.

Etter 69 minutter rullet Rosenborg fint opp på LSKs 16-meter. Fredheim Holm la inn til Dorsin, som headet ballen i Ramovic’ høyre hjørne. LSK-keeperen måtte gjøre en kanonredning for å hindre RBK scoring.

Prica-sjanser

Og nå fikk RBK blod på tann. Rade Prica fikk først en halvsjanse, før han minuttet senere kom helt fri gjennom Lillestrøms forsvarsledd. Men vinkelen mot mål ble for spiss og avslutningen snek seg utenfor målet.

Rosenborg presset på resten av kampen, men klarte ikke å få ballen i mål. Dermed endte det uavgjort 1-1.