Norge — USA 1-2

OSTRAVA: - Det var bittert å tape i dag, sa Mathis Olimb.

— Et surt tap når vi spilte såpass bra som i kveld, sa målscorer Morten Ask.

Så noe positivt

De norske spillerne sprudlet ikke i intervjusonen etter kampen, men det klarte tross alt å se det positive i prestasjonen.

— Selv om vi taper, så var dette en opptur sammenlignet med det vi opplevde i går, sa Mathis Olimb etter at Norge hadde tapt 1-2 for USA. Det var måten Norge tapte mot Russland dagen før han hadde i tankene. Da ble Norge utklasset.

Selvtilliten tilbake

Lørdag kveld var Norge langt unna å bli utklasset av en nasjon som regnes som en av de virkelig store. Norge spilte i lange perioder jevnt med USA og hadde flust med sjanser til å ta igjen ledelsen som USA skaffet seg tidlig i andre periode.

— Vi er ikke fornøyd før vi vinner. Men spillemessig var kveldens prestasjon mye bedre. Nå får vi litt selvtillit av dette og gleder oss til fortsettelsen, fortalte Olimb som spilte i førsterekka sammen Patrick Thoresen og dagens målscorer Morten Ask.

Tok på seg skylden

Den samme Morten Ask hadde en ekstra grunn til å være skuffet. Han satte inn et praktmål, men var også dypt involvert i målet som til slutt avgjorde kampen.

— Hadde det ikke vært for en liten blunder av meg i dag, så hadde vi hatt et poeng. Det er innlysende at det var min feil. Kan ikke skylde på noen. Når vi slipper inn det målet tenker jeg at jeg har litt bedre tid enn jeg har. Det skal egentlig ikke skje, fortalte Morten Ask.

Han sørget selv for å sende Norge i ledelsen 1-0 i første periode. Dermed ble det en kveld med mye tvisyn for Vålerenga-spilleren.

— Jeg synes vi skaper mange sjanser i dag og spiller jevnt over en god kamp. Derfor er det ekstra surt at det blir tap.

- Vi viser styrke i dag

Han mente det var veldig viktig av Norge å prestere i dag etter å i lange periode ble spilt av isen mot Russland i 2-6 tapet dagen før.

— Kampen mot Russland var tøff og slike leksjoner tærer på selvtilliten. Vi viser en styrke i dag med at vi klarer å komme ut å gi alt.

Det er 31 år siden Norge sist tok poeng fra USA i en VM eller OL-kamp. Det skjedde i Sarajevo-OL i 1984. Norge spilte den gang 3-3 mot USA. For Morten Ask er statistikk og historie uviktig. Han har allerede de neste kampene i tankene.

— Vi må bare fortsette å prestere på samme nivå, sier Ask.

Mandag er det Finland som står for tur.

— Nok en tøff kamp, slår Ask lakonisk fast mens svetten drypper.