Dyrhaug har blomstret for Team United Bakeries det siste året og ble tilbudt plass på landslagets elitelag. Trønderen var lenge usikker på om han skulle takke ja eller fortsette for et privateid lag, men til slutt valgte han skiforbundets tilbud. Det er han glad for i dag.

— Det er mange gode lag i Norge, men til syvende og sist var det viktig for meg var å velge det beste sportslige tilbudet. Det fant jeg her og vi er en ung og sulten gjeng som jeg trives godt med. Jeg har stor tro på dette laget, sier Dyrhaug til Adresseavisen.

Vurderte alt

Grunnen til at han brukte lang tid på å bestemme seg, var at han ville være åpen for alle muligheter.

— Jeg fikk tilbud fra flere lag og da synes jeg det er fair og viktig å vurdere tilbudene jeg fikk, sier Dyrhaug.

28-åringen føler seg sterk om dagen og synes selv at han har fått trent veldig solid. Han har økt treningsdosen denne sommeren og legger ikke skjul på at han har vært helt oppimot grensa på det han kan tillate seg.

— Jeg ligger litt på knivseggen. Jeg vil ikke kalle det et sjansespill, men hvis du skal kjempe i toppen må du trene mye. Det har jeg gjort og det blir spennende fremover, sier han.

Kjempetid i motbakkeløp

Han fikk gode svar på hvordan formen er under Storsylen Opp 1. august. Dyrhaug kom på andreplass med tiden 1.07:17 i det elleve kilometer lange løpet som har en høydeforskjell på drøye 1000 meter. Han ble kun slått av Torstein Tengsareid, en av Norges beste motbakkeløpere, som løp elleve sekunder raskere. Det overrasket Dyrhaug, som tar resultatet som bevis på at han er sterk.

— Jeg er der jeg skal være. Jeg er ikke i toppform, men føler meg sterk etter å ha trent mye mengde. Jeg har hatt somre der jeg har vært i toppform og i dårlig form. Nå er jeg midt i mellom og det passer meg bra, sier han og legger til at det sjelden er smart å være for godt trent allerede nå og vil heller spare formtoppen til senere i sesongen.

Trener på spurter

Dyrhaug har fokusert mest på å bli en bedre og raskere i avslutningene og skal fortsette å trene på spurter i tiden fremover.

— Jeg har alltid hatt god kapasitet i bunn, men det blir viktig å trigge avslutningsegenskapene og hurtigheten siste kilometeren. Det blir stadig viktigere i moderne langrenn, sier han.

Gjennom den treningen skal han øke sjansene for å nå sesongens store mål – hans første verdenscupseier.

— Jeg har veldig lyst til å ta min første verdenscupseier. Jeg har vært nære i flere år, så det er hovedmålet. Utenom det har jeg lyst til å gå raskt i Tour de Ski og touren i Canada.

- Hva skal til for at du skal være fornøyd med sesongen?

— Det er vanskelig å si. Det handler litt om resultater, men også hvordan følelsen har vært gjennom vinteren. Jeg har lyst til å kjempe om første verdenscupseier og det ville vært veldig, veldig stort om jeg fikk til det, sier Dyrhaug.