De norske langrennsherrene hadde mye å revansjere søndag, etter at de dagen før overraskende ikke hadde en eneste utøver i den individuelle sprintfinalen.

Det klarte de ikke. Det endte med en femte— og en syvendeplass på stafetten som ble vunnet av Italia.

Lovende norsk åpning

I semifinalen kom førstelaget, med Anders Gløersen og Eirik Brandsdal på en skuffende femteplass, men klarte likevel å knipe en plass i finalen. Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg, som var Norges andrelag, gjorde sakene bedre og ble nummer tre i sin semifinale.

Og som i damenes konkurranse gikk det norske førstelaget hardt ut, og Anders Gløersen vekslet med Eirik Brandsdal som førstemann. Også på den andre vekslingen var det norske førstelaget i tet.

Jentene måtte forsøke å riste av seg Stina Nilsson, i herreklassen var det italienske Ferderico Pellegrino som måtte gås fra før avslutningen. Likevel gikk det rolig i front i feltet.

Suverene Pellegrino rykket tidlig

— Spørsmålet er når de setter inn rykket, sa NRK-kommentator Fredrik Aukland.

Rykket kom, men det var ikke fra de norske løperne. Noe overraskende var det storspurteren Pellegrino som parkerte motstanderne allerede midtveis på etappen. Og når hurtigtoget får en luke, var han til slutt fullstendig overlegen.

— Der fikk vi en ordentlig lærepenge, sa NRK-kommentator Jann Post.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema: