Som i gårsdagens sprint var svenske Stina Nilsson i egen klasse under dagens sprintstafett i slovenske Planica.

— Hun er muligens verdens beste damesprinter for øyeblikket. Hun er helt suveren, og viser hvor god hun er på sitt beste, sier NRK-kommentator Fredrik Aukland om den svenske 22-åringen.

Nilsson var klart sterkest mot slutten, i duell med Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Nilsson vant sammen med Ida Ingemarsdotter, som holdt følge med Heidi Weng på de øvrige etappene.

— Ida gjorde det perfekt, jeg fikk løpet akkurat som jeg ville. Jeg er veldig fornøyd, fordi jeg og Ida fungerer perfekt som par, sier Nilsson i et intervju vist på NRK.

Tyskland tok tredjeplassen bak Norge og Sverige.

Norge 2 med Mari Eide og Kathrine Rolsted Harsem hang aldri med i tetkampen, og gikk inn til sjuendeplass, 21,01 sekunder bak Sveriges vinnerjenter.

Best i semifinalen

I semifinalen var Norges førstelag, bestående av Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, raskest. Norges 2. lag ble nummer tre i samme heat, noe som var godt nok til å sikre en finaleplass.

I finalen tok Weng og Uhrenholdt Jacobsen kommendoen, og holdt føringen i feltet. På den tredje etappen valgte Heidi Weng bevisst å holde et høyt tempo. Planen så ut til å være å riste av svenske Stina Nilsson, som i går gikk seirende ut av den individuelle sprinten.

Det gikk ikke på den tredje etappen. Norges førstelag vekslet først, men hadde følge av to svenske lag og Tyskland.

— De er avhengige av en luke ned til Sverige. Det er her den største motstanderen ligger, sa NRK-kommentator Fredrik Aukland og siktet trolig til Stina Nilsson.

Prøvde å rykke ifra

— Folk henger overraskende bra med her. Jeg skulle gjerne sett at flere hang litt mer med hodet, sa Aukland da utfordrerne hang med Uhrenholdt Jacobsen enkelt inn til passering.

På den femte etappen prøvde Heidi Weng nok en gang å rykke. I en motbakke klinte hun til, og fikk en liten luke, men den ble fort kjørt inn av ett av de svenske lagene samt Tyskland. Til passering var det Norge og Sverige i tet, og det var klart for en duell mellom Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Stina Nillson.

Den gikk svensken seirende ut av, og dermed satte hun de norske jentene på plass for andre dag på rad.

— Taktikken var helt riktig lagt opp, men de klarte det bare ikke i dag, sier Aukland om Uhrenholdt Jacobsen og Wengs forsøk på å rykke fra svenskene underveis.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema: