LERKENDAL: At Rosenborg begynte å trene mer etter at Kåre Ingebrigtsen overtok som hovedtrener i fjor høst ble raskt opplest og vedtatt. I et intervju med Adresseavisen i påsken fastslo styreleder Ivar Koteng at spillerne har trent betydelig mer denne vinteren enn i fjor.

Ingebrigtsen sier at han ikke har satt seg inn i det treningsopplegget klubben hadde før han selv tok over ansvaret.

Følg Haugesund-Rosenborg direkte kl. 18

— Må gjør det jeg tror på

— Jeg ser ikke på det. Jeg må gjøre det jeg tror på. Det begynte vi med umiddelbart, og det har vi jobbet etter hele veien, sier han til adressa.no etter lørdagens rolige treningsøkt på Lerkendal i forkant av dagens Haugesund-kamp.

Frem til sesongstart var det som foregikk på treningsfeltet alt annet enn rolig. Det har resultert i en meget godt trent Rosenborg-stall. RBK-treneren vil ikke oppgi noe timetall når han svarer på hvor mye troppen har trent i sesongoppkjøringen, men forklarer de økte dosene på denne måten:

— Vi har trent mer og så spiller vi mer. Jeg tror det handler mest og at vi er det laget som spiller mest fotball i løpet av ei treningsuke. Definitivt.

Skal trene enda mer

Da han og assistenttrener Erik Hoftun la en plan for klubben ut 2014-sesongen, handlet den også om å være forberedt til å tåle større treningsdoser enn før på vinteren i 2015. Ingebrigtsen ser for seg ytterligere økning i 2016. — Ja, det er det vi tenker på. Så handler det om å finne ut hvor vi kan hente ut mest mulig marginer og hvor vi kan øke dosene.

RBK-sjefen sier at spillerne per i dag er på et maksimalnivå treningsmessig, ut i fra hva de tåler.

Bedre fysisk plattform

- Hvor mye mer bør de tåle neste år?

— Vi vil ha en bedre fysisk plattform når vi går inn i 2016, og da kan vi prioritere andre ting. I fotball handler det om laget og å utvikle det. Det er det som gjør oss sterkere. Det er begrenset hvor mye mer vi trenger av fysisk styrke og løpskapasitet, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

Klokken 18 i kveld leder han sin tropp i sesongens andre seriekamp, borte mot FK Haugesund. Rosenborg-treneren frykter ikke antiklimaks etter forrige helgs pangstart hjemme mot Aalesund.

— Vi var ganske raske til å analysere og gjøre oss ferdig med Aalesund, for det er bare én av tretti kamper. Den ga oss tre poeng, og det var viktig for oss å få en bekreftelse på at det vi har gjort er bra. Vi vet at det kommer tøffe kamper, og allerede mot Haugesund blir det tøffere enn mot Aalesund