LERKENDAL (adressa.no): Etter en fantastisk sesongåpning, hvor Rosenborg knuste Aalesund 5-0, har Kåre Ingebrigtsens menn brukt den siste uka til å trene godt og forberedt seg til søndagens bortekamp mot FK Haugeund.

Parallelt med kampforberedelsene har RBK-spillerne, særlig Pål André Helland, fått massiv oppmerksomhet. Ingebrigtsen har ingen tror på at superstarten har ført til at spillerne har tatt av og at søndagens kamp blir et antiklimaks.

— Viktig å få bekreftelse

Han begrunner det på denne måten:

— Vi var ganske raske til å analysere og gjøre oss ferdig med Aalesund, for det er bare én av tretti kamper. Den ga oss tre poeng, og det var viktig for oss å få en bekreftelse på at det vi har gjort er bra. Vi vet at det kommer tøffe kamper, og allerede mot Haugesund blir det tøffere enn mot Aalesund, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

- Hvordan ser du for deg kamputviklingen?

— Jeg tror det blir en jevn kamp, hvor vi kommer til å ha ballen like mye som Haugesund. De er et direktespillende, fysisk tøft lag med enorm innsats. Det var vi ikke like klar på i fjor, men håper å være det i år.

Tapte i fjor

I fjor tapte Rosenborg 2-1 i Haugesund, i kampen som ble spilt 21. september.

— Jeg er ganske sikkert på at vi er nullstilt nå etter Aalesund-kampen. Haugesund er en vanskelig plass å reise til. I fjor gjorde vi ingen god kamp, men kunne fort ha fått med oss både ett og tre poeng. I år har vi lyst til å gjøre en klart bedre kamp og ta med oss alle tre poengene.

Lørdag ettermiddag gjennomførte Rosenborg en lett trening på treningsfeltet på Lerkendal.

- Verre med Reginiussen

— Vi har trent godt denne uken og hadde en fin og rolig økt nå, sier Ingebrigtsen.

Han vil ikke fastslå hvem som erstatter strekkskadde Pål André Helland, men alt tyder på at det blir Tobias Mikkelsen.

— Vi har både Emil (Nielsen), Tobias og Jørgen (Skjelvik) som kan spille kant. At Pål er ute i en til to kamper kan vi leve med. Det er verre med slike skader som Tore (Reginiussen), hvor vi blir merkbart mer sårbar over tid, sier Ingebrigtsen til adressa.no.

RBK-kaptein ble akillesskadet i sesongstarten og er ute i mange måneder.