Kjetil Gotvassli, Rosenborg-supporter Foto: Aleksander Andersen

En av tingene vi supportere har blitt mer og mer opptatt av er kontrakter.Hvor lenge blir spillerne hos oss? Og da er det få ting som gleder et supporterhjerte mer enn at lokalt oppfostrede spillere setter navnetrekket sitt på nye kontrakter. Sistemann i rekka; verdalingen Jonas Svensson.

Skoene til sekseren?

Jonas Svensson, tidligere beskrevet i denne spalten som den med forutsetningene for å fylle skoene når sekseren på ny skal ut og fly.

Nå tok det litt lengre tid før Roar Strand endte opp nede på høyrebacken, men Jonas er en back etter vårt hjerte. Lojal til sin nye posisjon, viser innsats og tæl, og med en midtbanespillers offensive legning. Sånt blir det mål av også.

I en alder av 22 år når han 150 kamper for Rosenborg med kampen mot Start i kveld.

Med kontrakt til 2018 i denne omgang og finurlige matematiske beregninger er det ingen umulighet å ta igjen den legendariske sekserens rekord i antall kamper. Men først er det andre ting som er ugjort.

Noe spennende på gang

Vi leser selvsagt andre steder intervjuer i fleng og noterer oss det vi liker aller best bak øret et sted.

Det er gøy å være Rosenborgspiller om dagen. Noe spennende er på gang i klubben. Noe du vil være del av. Du vil vinne noe med Rosenborg.

Det er så ubeskrivelig deilig å høre. For det er det vi vil også; vinne noe med klubben.

Så kan vi fabulere om laget som slo Milan med nesten bare trøndere for lenge, lenge siden. Og spekulere på om vi kommer dit igjen; om det er mulig å snekre sammen en gjeng fra Verdal, Hemne, Trondheim, Snåsa, Rissa og hvor det måtte være og slå hvem det måtte være.

Første skritt på veien er rekruttering fra egne rekker.

Få frem lokale spillere som blir så gode at når de en gang får muligheten til å dra til utlandet, for det får de, den dagen er Rosenborg og norsk fotball på et sånn nivå at flere gjør som Jonas; sier takk, men nei takk. Da har vi neste generasjons Roar, Bent og Erik.

Utopi?

OK, utopi? Kanskje.

Men sånne tanker gjør vi oss vi som har stått på tribunen i flere tiår, og kommer til å stå der enda når dagens fotballspillere har funnet seg noe helt annet å gjøre.

Men, i denne omgang, avslutter vi stille og rolig med alle beina i bakken og gleder oss over at du har signert til og med 2018. Vi håper det feires med offensive løp og kanskje et mål i kveld.

Gratulerer med 150 kamper i svart og hvit, Jonas Svensson!